пʼятниця, 22 липня 2011 00:45

Дешевий кредит на навчання дадуть під заставу житла

Брат вступає до Київського університету ім. Шевченка. П'ять років навчання коштують 150 тис. грн.

Такої суми родина не має. Вирішили позичити в банку. Раніше фінустанови видавали цільові кредити на навчання. Цьогоріч таких програм немає. Пропонують звичайні споживчі позики.

"Приватбанк" на столичній вул. Артема обіцяє 50 тис. грн за умови, що позичальник має хоча б одну їхню картку. Кредитують під 25% річних. Потрібні довідка про доходи, паспорт та ідентифікаційний код.

— Ці кошти можете витрачати на що завгодно, — каже працівниця Олена років 25. — Якщо картки не маєте, із вашим пакетом документів можете отримати кредитну карту на 7–10 тисяч гривень. Вона має пільговий період 50 днів.

У відділенні "ВТБ банку" пропонують 5 тис. грн під 20% річних. Довідка про доходи непотрібна. У "Райффайзен банку Аваль" пропонують позичити під 35,9% річних.

— Якщо візьмете кредит на 25 тисяч гривень на два роки, щомісяця сплачуватимете 1525 гривень, — говорить працівниця банку Тетяна. — Ваш офіційний заробіток має становити щонайменше 2500 гривень.

Значно нижчі відсотки за кредитами, що видають під заставу житла. Приміром, "Ерсте банк" пропонує позичити на 10 років під 15,5% річних.

— Зараз в Україні немає банків, які кредитували б оплату навчання, — говорить аналітик банківського порталу "Простобанк консалтинг" Мирослава Гудзьо, 25 років. — Можна взяти споживчий кредит. Є банки, що пропонують кредити без довідки про доходи — "Фолькс-банк", "Альфа-банк", "Ренесанс капітал", "Платинум банк", "Плюс-банк". Ставка за таким кредитом досягає 54% річних.

Зараз ви читаєте новину «Дешевий кредит на навчання дадуть під заставу житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі