середа, 03 липня 2013 15:45

Щоб уберегтися від спеки фахівці радять українцям тонувати вікна квартир

На 7-9 градусів знижують температуру у приміщенні завдяки тонувальній плівці. Її клеять із середини на скло.

"Спочатку відкручують штапики, начисто вимивають шибу, а потім обробляють її мильним розчином і клеять плівку, - розповідає спеціаліст компанії "Тонированиe.ua" Інна Дятченко. - Плівку клеять на всю площу скла, а потім назад прикручують штапики. Через це вікна не лише пропускають менше світла, а й укріплюють скло. Якщо у нього полетить каменюка, наприклад, воно не розлетиться по всій кімнаті, бо буде скріплене плівкою. Закріплена штапиками плівка, взимку випускає менше тепла із приміщення".

Менше проникнення світла у приміщення відчувається лише взимку, тоді потрапляє на 8-15% менше світла, ніж без неї.

"Вона не пропускає ультрафіолет. До нас зверталося керівництво "Льодової арени". Просило обклеїти скляний купол на стелі плівкою. Через нього у сонячну погоду промені проникали наскільки сильно, що починала танути крига, хоча купол розташований на висоті 90-100 метрів. Коли наші фахівці обклеїли ззовні скло плівкою, крига перестала танути", - розповіла Дятченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каратимуть за самовільне тонування скла

Найдешевша дзеркальна плівка у її компанії коштує 160 грн. У цю суму входить і поклеювання вікон майстрами фірми. За 3 години фахівці обклеять 10 квадратних метрів. Плівка є альтернативою кондиціонеру в приміщеннях на не сонячній стороні, особливо якщо у сім'ї є діти зі слабким імунітетом.

"Коли у мене народилася дитина, вирішила не ставити кондиціонер, щоб вона не захворіла. Жалюзі мені не підходили за стилем. Та й прибирати із них пил незручно. Тканиняний ролет вікна майже не захищав від спеки. То я й обклеїла всі вікна дзеркальною плівкою. Вдома стало прохолодніше", - зазначила фахівець.

Власники кондиціонерів також обклеюють вікна плівкою, аби заощадити 20-30% електроенергії, а також зробити не таким різким перепад температури.

"У нас є плівки різного ступеню захисту від сонця та дизайну - можна обрати із дзеркальним кольором, бронзовим та іншими. Особливо актуальна плівка для мешканців перших поверхів. Тоді з вулиці не видно буде середини приміщення", - порадила Дятченко.

Тонувальні плівки на склі не бажано мити засобами, що містять спирт. Її очищують мильним розчином.

Зараз ви читаєте новину «Щоб уберегтися від спеки фахівці радять українцям тонувати вікна квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі