середа, 24 січня 2007 18:10

Ціни на житло в Тернополі стоять із жовтня

 

За 2006 рік нерухомість у Тернополі подорожчала на 10–15%. Таку статистику подає тернопільське об"єднання фахівців з нерухомості "Ваш дім". Це найнижчі показники серед обласних центрів. Із червня по жовтень квадратний метр житла в середньому подорожчав на $20 — до $890. Показники грудня — на тому ж рівні.

— Стрімке подорожчання квартир у Тернополі почалося 2004 року, тривало наступного, — коментує керівник департаменту нерухомості "Вашого дому" Олег Василишин, 30 років. — У місті звели десятки нових багатоповерхівок. У більшості помешкання на першому й останньому поверхах досі ніхто не купив.

Розраховували на попит заробітчан з Італії та Португалії. Але $23–27 тис. за нову однокімнатну квартиру для них задорого. На вторинному ринку ціни вищі.

Тернополяни тепер масово виїздять за кордон. Квартир не купують, а навпаки спродують. Покупців доводиться шукати по півроку. Напередодні виїзду житло ладні віддати дешевше на $300 за "квадрат", хоч на продаж виставляють по $900–980.

З червня по жовтень найістотніше подорожчали квартири в районах Новий Світ та Східному — на 11,1%. А в грудні ціни там уже впали на 6,6% та 5,6% відповідно. Середня ціна квадратного метра — $910.

Найдешевше житло у Великій Березовиці, південній околиці Тернополя. Там "квадрати" у грудні продавали по $640.

Квартири в новобудовах їхні перші власники продають по $600–630/кв. м. Стільки ж вони вкладали в них рік тому.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на житло в Тернополі стоять із жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі