четвер, 09 червня 2011 09:05

До 10 мільйонів доларів коштують квартири в столичних хмарочосах
5

У висотці на бульварі Лесі Українки продають за 10 мільйонів доларів трирівневе помешкання площею 7 тисяч квадратних метрів
Фото: фото: Володимир Мукан
Санвузол у висотці на розі вулиці Пушкінської та бульвару Шевченка має панорамні вікна
8-кімнатну квартиру на вулиці Грушевського оздобили венеційським тинькуванням, паркетом та столяркою із червоного дерева. Меблі — з Італії та Франції. Житло коштує 9,3 мільйона доларів
Одну з кімнат на Грушевського верхнього рівня облаштували під домашній кінотеатр

У центрі Києва заборонено зводити будинки вище ніж сім поверхів. Проте за останні п'ять років з'явилися понад 20 будинків до 30 поверхів. Вартість житла — від $400 тис. до $10 млн.

21-поверховий будинок на вул. Грушевського, 9а президент Віктор Ющенко обіцяв знести 2005-го. Бо хмарочос псує краєвид і на 10 поверхів вищий, ніж заявили в проекті. Висотку не знесли. Апартаменти продають. За півкілометра зводять схожий будинок на 18–20 поверхів. Заввишки буде майже як Велика Лаврська дзвіниця.

Квартиру на 8 кімнат площею 467 кв. м на вул. Грушевського продають за $9,3 млн. В інтернет-оголошенні зазначили: віп-ремонт, два місці в паркінгу. Є мобільний рієлтора. Пояснюємо, що житло шукаємо для бізнесмена. За 2 год. дзвонить рієлторка: господар говоритиме лише з покупцем, без посередників.

Це й же власник продає квартиру за $4 млн. Кажуть, житло у висотці на Печерську мають кілька депутатів-"регіоналів", футболіст Андрій Шевченко та промисловець Петро Порошенко. Тому непевних відвідувачів не пускають, каже рієлторка.

На вул. Панаса Мирного забудовники зруйнували пам'ятку історії — телеграф XIX ст. На цьому місці зводять 26-поверхівку. Кримінальну справу зам'яли. Житло продають від $1 млн.

На місці старовинного будинку звели й 18-поверхівку між майданами Софійським і Незалежності. Через дорогу нова 13-поверхівка. Ціни — від $2,3 млн. Місцеві кажуть, верхні поверхи займає пентхауз Ріната Ахметова.

Квартиру за $1,5 млн на бульв. Лесі Українки в Києві пропонує компанія "Столична нерухомість". Трирівневе помешкання на 305 "квадратів" розміщене між 11-м і 13-м поверхами. Рієлторка Олена погоджується показати житло.

У помешканні сім санвузлів, дві веранди та три балкони. Висота стелі 3,5 м. Із вікон видніються бані Лаври та Дніпро.

— За три місяці ви — другий клієнт. Попит зараз надто низький. Квартири в хмарочосах  купують лише українці. Іноземці селяться в старовинних будинках, — розповідає Оксана.

Згадує, що в сусідньому будинку продаються апартаменти на 7 тис. кв. м. Ціна $10 млн. Оголошення дають три роки. Пропонує ще квартиру за $3 млн. Вона в новій висотці навпроти музею Шевченка. Розташована на трьох поверхах. Для гостей і жителів — окремі ліфти. У під'їзді двоє охоронців.

— Охоронців багато й не треба. Чи не кожен мешканець під'їзду має по чотири власних бодігарда, — розповідає Роман, 25 років. Він представник власника квартири.

— Квартири із гарнішим краєвидом у центрі Києва годі шукати, — розповідає дорогою.

На першому рівні вітальня і кабінет. Шестикутна їдальня має вікна на всі боки. Роман веде до овальної кімнати.

— Це санвузол господарів. Отут буде кругла ванна, — показує місце біля вікна на всю стіну. — Лежите у ванній й дивитесь у вікно на парк Шевченка. Над головою купол. Поряд є парилка.

Площа санвузла 18 "квадратів". Він і гардеробна — найменші приміщення в квартирі.

— В якості ремонту можете не сумніватися. Господар робив для себе. Просто йому зараз треба гроші. Півроку тому просив 4 мільйони доларів. Тепер продає за 3. Можна ще поторгуватися. Складно знайти покупця.

Треба дати хабар 5 мільйонів доларів

Будкомпанії йдуть на порушення заради високих прибутків, каже архітектор, віце-президент громадської організації "Київська ландшафтна ініціатива" 56-річний Володимир Колінько:

— Висотний будинок у центрі має десь 30 тисяч квадратних метрів житлової площі. Забудовник отримує більше мільярда гривень доходу. Тому будкомпанії всіма методами борються за місце. Cтоличним чиновникам треба дати хабар в 3–5 мільйонів доларів.

 

Зараз ви читаєте новину «До 10 мільйонів доларів коштують квартири в столичних хмарочосах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі