четвер, 25 квітня 2019 12:37

Водіям більше не потрібно возити з собою поліс "автоцивілки"

У 2018 році українські автолюбителі нарешті то отримали можливість купувати електронний поліс "автоцивілки". Даний вид страховки нічим не відрізняється від свого паперового аналога і дозволяє водіям спростити "життя за кермом". Тепер сам поліс ОСЦПВ возити з собою немає необхідності!

З огляду на те, що законопроект був затверджений ще на початку 2018 року, варто відзначити - повноцінно діяти він почав лише 27 березня 2019 року. Але тепер вже з упевненістю можна стверджувати - електронна страховка є повною заміною реального документа. При зустрічі з патрулем ДПС досить назвати номер страховки, не пред'являючи її в реалі.

Як придбати електронний ОСЦПВ

У чому переваги такого підходу до оформлення поліса? По-перше, електронна "автоцивілка" є справжнім порятунком для забудькуватих автолюбителів. "Залишити" її вдома просто не вийде.

  Поліс ОСЦПВ відтепер можна з собою не возити: з'явилася можливість купувати електронний поліс "автоцивілки"
Поліс ОСЦПВ відтепер можна з собою не возити: з'явилася можливість купувати електронний поліс "автоцивілки"

До того ж, сам процес придбання поліса спрощений до мінімуму дій. Кожен власник ТЗ може купити ОСЦПВ онлайн.

Як укласти договір зі страховою компанією через Інтернет? Це дійсно дуже просто:

● зайдіть на сайт страхового порталу і введіть дані для розрахунку вартості ОСЦПВ;
● виберіть з безлічі варіантів СК найбільш відповідну вашим вимогам до вартості послуг і їх якості;
● замовте ОСЦПВ, оплатіть страховку і отримайте електронний поліс на вказаний e-mail.

Купівля поліса автоцивілки онлайн не вимагає надання великого числа документів. Весь процес займає всього кілька хвилин. До того ж, перш ніж укласти договір, власник ТЗ отримує можливість детально вивчити пропозиції з різними умовами.

Переваги електронного ОСЦПВ

Чим зручний страховий поліс онлайн? Уже з перерахованих етапів придбання поліса стає зрозуміло, що укласти договір обов'язкового страхування через інтернет набагато простіше, ніж зробити це оффлайн. Економиться час на поїздки по місту, пошук підходящої СК, заповнення документів, очікування отримання поліса.

Крім швидкості і простоти оформлення страховки електронний ОСЦПВ відрізняється і зручністю використання. Як уже згадувалося, такий поліс немає необхідності завжди і скрізь возити з собою. Він з моменту оформлення знаходиться у всеукраїнській базі і доступний представникам служб за першим запитом. Автовласник може пред'явити поліс на екрані смартфона, планшета або іншого гаджета, або ж назвати номер страховки співробітнику дорожньої поліції.

Варто також відзначити, що ціна електронного ОСЦПВ найчастіше нижча, ніж розцінки на страховку в режимі реального часу. Тим більше, що при виборі СК на сайті перед очима автовласника виявиться чимало найрізноманітніших пропозицій, що відрізняються і сумами, і умовами. Вибрати можна будь-яку компанію, орієнтуючись на власний бюджет і потреби.

Зараз ви читаєте новину «Водіям більше не потрібно возити з собою поліс "автоцивілки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі