середа, 24 квітня 2024 21:35

Сухий корм для собак: міфи

Сухий корм - найпопулярніший варіант раціону для домашніх улюбленців у всьому світі. Однак існує безліч міфів, які можуть заплутати власників при виборі їжі для собак. Розберемо кілька із них.

 

Чому з'являється хибна думка

Багато людей проводять паралель між сухим продуктом та шкідливою людською їжею на кшталт чипсів чи сухариків, вважаючи його лише доповненням до основного раціону. Це відбувається через брак інформації, як наслідок - відсутність розуміння, що собою насправді представляє корм для собак. Важливо врахувати, що він має бути високої якості. Тепер спростовуємо міфи.

Містить лише хімічні добавки

У складі хорошого сухого продукту - широкий спектр інгредієнтів: м'ясо, овочі та злаки. Добавки є, але їх використовують, щоб збагатити поживними речовинами натуральні компоненти, а не замінити їх. Склад повністю збалансований.

Викликає проблеми з зубами

Багато видів спеціально розроблені для підтримки здоров'я ротової порожнини. Великі шматочки допомагають видалити наліт. У деяких різновидах містяться інгредієнти, які борються із зубним каменем.

Собаки не отримують достатньо вологи із сухого корму

Пси здатні отримати воду з різних джерел, зокрема з їжі. Хоча цей варіант збіднений вологою (лише 10%), тварина зможе забезпечити себе достатньою кількістю рідини за вільного доступу до неї.

Не підходить для всіх порід

Виробники розробляють корм з урахуванням усіх порід, розмірів, віку собак. Навіть враховують особливі потреби, такі як:

1. алергія;

2. проблеми з органами ШКТ;

3. вагітність, годування.

Головне - підібрати корм, що відповідає запитам конкретної тварини.

Викликає ожиріння

Ця проблема зазвичай виникає через надмірне споживання калорій та низьку фізичну активність. При дотриманні дозування, зазначеного виробником, можна скоригувати вагу. Деякі бренди мають спеціальні низькокалорійні формули.

З'являються камені у нирках

У лікувальній лінійці будь-якої торгової марки є варіант для тварин із захворюваннями сечовивідної системи. Проблеми виникають, якщо порушувати раціон, годувати вихованця їжею зі столу, давати йому неякісний продукт. Вибираючи корм, враховуйте особисті потреби пса. Якщо правильно підібрати їжу, можна запобігти проблемам зі здоров'ям вихованця.

Зараз ви читаєте новину «Сухий корм для собак: міфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі