четвер, 25 квітня 2024 11:18

Ангар за два місяці: як будівельні компанії допомагають фермерам вирішити проблеми зі зберіганням зерна
7

У впевненій боротьбі із поточними викликами українські фермери демонструють свою витримку та рішучість. Незважаючи на труднощі з логістикою, спричинені перебоями в морських та сухопутних перевезеннях, вони не припиняють своєї діяльності. У такій ситуації зерносховище стає запорукою стабільності та надійності. Це не тільки місце, де врожай безпечно зберігається, очікуючи на свою реалізацію, а й ключовий елемент в економії логістичних витрат і витрат на послуги елеватора.

Запитання: до кого звернутися? Однією з провідних будівельних компаній, яка зводить ангари для зерна, є "Каркас Груп". Має філії у Києві, Дніпрі та Запоріжжі. А виробничі потужності дають змогу одночасно виготовляти металоконструкції об'ємом до 30 000 м². Будують спеціалісти "Каркас Груп" не лише зернові ангари під ключ, а й промислові склади, навіси для техніки, корівники. Їхні проекти розробляються, враховуючи побажання замовника: немає обмежень за формою та розмірами. Можуть зводити металеві ангари прямостінні шириною до 40 м без використання внутрішніх колон, що розширює можливості ефективного використання простору.

Компанія надає послуги з монтажу не тільки для агросектору України, а й для потреб девелоперів.

Пропонуємо розглянути кілька успішних проектів компанії.

Зерносховище на 1800 м ² за два місяці

Таку споруду "Каркас Груп" збудував у Житомирській області. Замовник хотів зручний ангар, де міг довго зберігати зерно без ризику, що воно зіпсується.

Початковим етапом будівництва стали геологічні та геодезичні дослідження та коригування проекту з урахуванням підземних вод.

Твердий ґрунт був виявлений на глибині 12 м, що спричинило попередній монтаж бетонних паль.

Автор: zskua.com
 
  Зерносховище на 1800 м ²
Зерносховище на 1800 м ²

Фахівці за 2 місяці збудували приміщення довжиною 60 м і шириною 30 м. Грамотне конструювання дозволило обійтися без центральної колони, що суттєво полегшує операції із зерном.

Додамо, що компанія має власну проектну організацію та всі ферми протестовані на вигин при снігових навантаженнях на покрівлю до 200 кг/м².

Додатково конструкція цього ангару передбачає залізобетонну стіну для насипу. Підведено освітлення та обладнано вентиляційні вікна.

В цілому новий ангар має наступні переваги:

• можливість завантажити 7800 т продукції завдяки підпірній стіні заввишки 4м;

• система вентиляції створює постійну автоматизовану циркуляцію свіжого повітря та не дає утворюватися конденсату.

Універсальний склад 32х84х6 з автономною вентиляцією

Цей проект "Каркас Груп" теж розташований у Житомирській області та цікавий тим, що має три окремі секції. На даний момент підприємство використовує кожну секцію для зберігання техніки, насипної продукції та складання готової продукції в біг-бегах. В іншому випадку приміщення здатне одночасно зберігати до трьох різних видів зерна.

Автор: zskua.com
 
  Універсальний склад 32х84х6 з автономною вентиляцією
Універсальний склад 32х84х6 з автономною вентиляцією

За словами директора фермерського господарства, таке рішення передбачило всі можливі варіанти використання ангару.

Ангар у морському порту

Будівництво проводили на Одещині. Замовнику потрібен був новий перевалочний комплекс підвищеної місткості.

"Каркас Груп" запропонували ангар шириною 34 м, довжиною 72 м і висотою 11 м, оскільки розглядається варіант реалізації автоматичного наповнення зерном.

Компанія створила ангар без центральних опор, де запас міцності використаних ферм передбачає можливість встановлення додаткового обладнання або сонячної станції на покрівлі.

Автор: zskua.com
 
  Ангар у морському порту
Ангар у морському порту

Серед переваг ангару виділимо:

• збільшена висота дозволяє встановити конвеєр, так і одночасно працювати будь-якій спецтехніці;

• встановлено 5-метрову стіну для насипу, що дозволяє зберігати до 13700 т зерна;

• встановлено комплексну автоматичну вентиляцію, яка забезпечує якісне зберігання.

Загалом компанія здала в експлуатацію понад 200 різних проектів. Більше про них та як купити ангар ТОВ "Каркас Груп" можна дізнатися на їхньому сайті або на спеціалізованих виставках.

Україна цього року зможе засіяти майже стільки ж площ, що й торік.

Аграрії зможуть виростити щонайменше удвічі більше культур, ніж споживають українці. Збережеться експортний потенціал агросектору на рівні попереднього року – понад $20 млрд. Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький сказав про це під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ангар за два місяці: як будівельні компанії допомагають фермерам вирішити проблеми зі зберіганням зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі