вівторок, 30 жовтня 2018 15:05

Точка фокусу у Вашій спальні. З чого починати?

Головний предмет меблів в спальні — це ліжко. До його вибору потрібно підходити дуже уважно. Адже саме від нього залежить наскільки добре Ви зможете відпочити під час сну.

  Кілька порад, як обрати зручне та комфортне ліжко
Кілька порад, як обрати зручне та комфортне ліжко

Визначаємось з розміром

Для того, щоб положення тіла під час сну було максимально комфортним, потрібно правильно вибрати розмір ліжка. В довжину ліжко односпальне повинно бути хоча б на 10 см більше Вашого зросту. Щоб зрозуміти, яка ширина оптимальна, треба прилягти на ліжко і закинути руки за голову. Якщо лікті вільно вміщаються, то ліжко Вам підходить. Якщо Вас цікавлять ліжка двоспальні, то вибирати потрібно так, щоб зручно було обом.

Каркас

Існують різні типи каркаса ліжка:

• 2 спинки, з'єднані панелями;
• 1 або 2 спинки, з'єднані перекладинами (царгами) і встановлені на 4 ніжки.

Якщо Ви хочете заощадити простір, то слід зробити вибір на користь основи з відділами для зберігання речей.

Важливий також матеріал, з якого зроблений каркас:

• Дерево і метал - такий варіант є більш довговічним і дорогим;
• ДСП з різними видами ламінації — більш бюджетний варіант.

Основа для матраца

Щоб купити ліжко з матрацом, потрібно правильно вибрати для нього основу. Цей елемент ліжка повинен бути надійним і міцним. Він являє собою решітку з дерева, укладену в металеву раму. Як правило, використовуються породи дерева, що володіють хорошими характеристиками гнучкості і міцності. Найпопулярнішими є береза і бук.

В залежності від типу матраца потрібно підбирати основу. Для матраца з залежним пружинним блоком можна придбати основу з меншою кількістю дерев'яних перекладин. Для незалежного пружинного блоку їх повинно бути більше. Таким чином ортопедичний ефект матраца буде збільшений.

Дизайн

У спальні повинна бути затишна, розслаблююча атмосфера. Для цього необхідно вибрати стиль інтер'єру. Часто він створюється під вже вподобане ліжко. Такий варіант поширений при оформленні дитячих кімнат. Особливо якщо дитині дуже сподобалося ліжко в стилі улюбленого мультфільму. В такому випадку у батьків виникає бажання купити дитяче ліжко відповідно до побажань малюка. Відповідно, під неї буде створюватися все оформлення кімнати.

  Кілька порад, як обрати зручне та комфортне ліжко
Кілька порад, як обрати зручне та комфортне ліжко

Для сучасних інтер'єрів спалень часто використовується біле ліжко. Це не дивно, адже за допомогою білого кольору можна створити будь-який дизайн — від розкішного арт-деко до простого і затишного бохо.

Компанія Taburetka.ua пропонує широкий асортимент ліжок на будь-який смак за демократичними цінами.

Зараз ви читаєте новину «Точка фокусу у Вашій спальні. З чого починати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі