вівторок, 20 липня 2021 17:50

Покрівельні матеріали: які види бувають?

  М'яка черепиця з бітуму і полімерних добавок не шумить під час дощу
М'яка черепиця з бітуму і полімерних добавок не шумить під час дощу

Грамотно облаштована покрівля захищає від впливу середовища, підтримує комфортний мікроклімат в будинку протягом усього року. Саме ця частина конструкції будівлі максимально схильна до впливу негативних зовнішніх чинників – термальних кореляцій, атмосферних опадів, механічних і вітрових навантажень. На даний елемент будови покладено безліч завдань – вентиляція повітря, ізоляція стін, запобігання тепловтрат, тому власники нерухомості зацікавлені в тому, щоб вибрати якісні покрівельні матеріали. Найбільш затребувані на ринку варіанти настилів розглянуті в огляді.

Металочерепиця: рішення для цінителів традиційного архітектурного стилю

Фірмова металочерепиця – тандем чудових експлуатаційних властивостей і елегантного зовнішнього вигляду. Вона має такі переваги:

- Екологічність

Основою виготовлення є безпечний, екологічно чистий матеріал, що не виділяє токсинів.

- Багатошарова структура

При візуальної схожості з керамічною черепицею модулі з металу набагато міцніше. Вони складаються з листової холоднокатаної оцинкованої сталі, яка покрита тонким шаром полімеру.

- Довговічність

Заявлений виробником термін служби варіюється в діапазоні 30-50 років.

Бітумна покрівля: практичність і безперечна естетика

М'яка черепиця з бітуму і полімерних добавок не шумить під час дощу, має невелику вагу, відрізняється поліпшеними показниками теплостійкості. Такий настил можна використовувати для покрівлі будь-якої форми – він дійсно універсальний. Суворе дотримання технологій укладання стане гарантією відсутності протікання, виключить ризик деформації і сповзання плиток в подальшому, знизить витрата матеріалу.

Покрівельний профнастил: виразний дизайн, відмінні характеристики міцності

Профлисти для будівництва даху на приватних особняках, магазинах, складах і інших типах нерухомості роблять з сортової сталі холодного прокату. Для запобігання корозійного руйнування з усіх боків на заготовку наносять цинковий шар. Настил укладають внапуск, дотримуючись рекомендації виробника по мінімальному куту нахилу покрівлі (максимальний кут, як правило, не обмежений). Крім простого монтажу, матеріал має й інші переваги – він відпускається за доступною ціною, демонструє вражаючу міцність на вигин.

Вибір на користь сучасного настилу обернеться для власників будинків декількома бонусами. Дах не потребує значних поточних витрат на обслуговування (фарбування, нанесення захисних складів, шліфування), буде радувати довгі роки красою і надійністю.

Зараз ви читаєте новину «Покрівельні матеріали: які види бувають?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі