пʼятниця, 09 лютого 2024 12:31

Підбираємо ліжко для підлітка

Автор: taburetka.ua
  Вибираючи ліжко для підлітка, обов'язково враховуйте побажання дитини
Вибираючи ліжко для підлітка, обов'язково враховуйте побажання дитини

Підлітковий вік є своєрідним переходом між дитинством і дорослим життям. Це період інтенсивного фізичного, емоційного та соціального розвитку. Цей етап відзначається багатьма змінами, включаючи перебудову відносин з батьками, формуванням власної ідентичності та дослідженням нового.

Тому надзвичайно важливо створити особистий простір, який відповідає потребам підлітка на важливому етапі формування свідомості.

5 правил вибору підліткового ліжка

Розміри. Усі діти різні, хтось має тендітну конституцію тіла, а хтось більший за батьків. Тому розміри ліжка варто підбирати орієнтуючись на індивідуальні параметри. Рекомендовано купувати модель довжиною не менше 185 см і шириною 120 см. Також, можна запропонувати підлітку лягти на ліжко і виміряти спальне місце розведеними в сторони зігнутими ліктями. Це буде найбільш комфортна ширина для сну.

Міцність конструкції. Зверніть увагу на матеріали, з яких виготовлене ліжко, та його конструкцію. Важливо, щоб ліжко було міцним та надійним, оскільки підлітки проводять багато часу, сидячи чи лежачи, особливо при навчанні чи спілкуванні з друзями.

Жорсткість матраца. Організм дитини швидко розвивається і змінюється. Рекомендовано купувати безпружинний ортопедичний матрац середньої жорсткості. Він рівномірно розподіляє вагу тіла під час сну і надає хорошу підтримку.

Додаткові функції. Ліжко з додатковими опціями (висувні ящики, підйомний механізм, ніша під матрацом) забезпечить місце для зберігання, підтримуючи порядок в кімнаті.

Стилістика. Дуже важливо керуватися вподобаннями дитини щодо дизайну. Адже підлітки прагнуть до самовираження навіть в інтер'єрі кімнати.

Автор: taburetka.ua
  Підберіть ортопедичний матрац і подаруйте підлітку найсолодші сни
Підберіть ортопедичний матрац і подаруйте підлітку найсолодші сни

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як облаштувати вітальню

Види підліткових ліжок

Класичне односпальне та полуторне ліжко: це найпоширеніші варіанти для підлітків. Односпальне ліжко компактно розташується в кімнаті, полуторна модель надасть більше місця для сну.

Двоярусне ліжко: чудовий вибір для приміщень з обмеженим простором або для підлітків, які часто мають гостей. Двоярусні ліжка забезпечують ефективне використання місця та часто мають додаткові функції, такі як підвісні полиці чи робочий стіл.

Ліжко-шафа: це меблі 2 в 1, що поєднують спальне місце і простір для зберігання речей. Така концепція звільняє кімнату для інших цілей.

Ліжко-горище: цікаве рішення для активних підлітків, оскільки воно поєднує ліжко з місцем для навчання. Ліжко розташоване у верхній частині, а нижня використовується як робоча зона.

Ліжко-трансформер: ліжко, що змінює конфігурацію залежно від потреб користувача. Наприклад, односпальне ліжко перетворюється в триярусну модель, або ліжко складається в спеціальну нішу в денний час.

Автор: taburetka.ua
  Надзвичайно важливо створити особистий простір, який відповідає потребам підлітка на важливому етапі формування свідомості
Надзвичайно важливо створити особистий простір, який відповідає потребам підлітка на важливому етапі формування свідомості

Підсумок

Вибираючи ліжко для підлітка, обов'язково враховуйте побажання дитини. Звертайте увагу на міцність, розміри і комфорт. Підберіть ортопедичний матрац і подаруйте підлітку найсолодші сни.

Не забувайте, що в інтернет-магазині TABURETKA.UA можна знайти ліжка усіх стилей і конфігурацій.

Бажаємо приємного шопінгу!

Автор: taburetka.ua
  Зверніть увагу на матеріали, з яких виготовлене ліжко, та його конструкцію
Зверніть увагу на матеріали, з яких виготовлене ліжко, та його конструкцію
Народження первістка - особливий момент в житті подружжя, сповнений безмежної радості і приємних турбот. Разом із появою немовля батьки беруть на себе відповідальність за його безпеку і комфорт. Однією з найважливіших задач в перші місяці життя є облаштування зони для догляду за малюком.

В цьому аспекті на допомогу приходять пеленатори – меблі, що призначені для полегшення батьківських обов'язків.
Зараз ви читаєте новину «Підбираємо ліжко для підлітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі