вівторок, 18 червня 2024 18:43

Який домкрат вибрати для автомобіля

Домкрат - це пристрій, який має бути в кожному автомобілі. Якщо колесо раптово спустило і потрібно поміняти його на запаску, у нагоді стане саме домкрат для авто, щоб швидко все полагодити. Спробуємо розібратися, які бувають домкрати і як обрати найкращий з них.

Автор: надане компанією LIDO
  Домкрат знадобиться, якщо колесо раптово спустило і потрібно поміняти його на запаску
Домкрат знадобиться, якщо колесо раптово спустило і потрібно поміняти його на запаску

Види домкратів та їхні особливості

Автомобільні домкрати розрізняються за принципом дії, вантажністю та іншими характеристиками. На українському ринку можна придбати домкрати таких типів:

● механічний або ромбічний - компактний, має невисоку вантажність, простий в експлуатації;

● пляшковий - підходить для частого використання, має хорошу вантажність, стійкий, має плавний хід;

● підкатний - працює на гідравліці, як і пляшковий, простий в експлуатації, піднімає вантажі до 8 тонн;

● рейковий або позашляховий - працює без зусиль, може бути використаний у якості лебідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не обов'язково їхати в мийку: як і чим відмити салон авто

Якісні сучасні домкрати відрізняються надійністю та безпечністю при користуванні. У виробництві цих девайсів використовуються термостійкі матеріали з антикорозійним покриттям.

Як правильно обирати домкрат

Головне завдання домкрата - підняти автомобіль, тому перш за все варто звертати увагу на його вантажність. Для седанів з низьким кліренсом підійде і механічний домкрат, а для джипів або вантажівок краще обрати гідравлічний варіант.

Проте варто пам'ятати, що гідравлічні домкрати працюють за допомогою високого тиску за сприяння спеціальної рідини, тому транспортувати їх слід у вертикальному положенні. Це може бути не завжди зручно для автолюбителів, але майстерні найчастіше обирають саме підкатний гідравлічний або пневматичний домкрат.

При частій їзді по бездоріжжю або іншій складній місцевості добре мати з собою рейковий домкрат. Він не є вимогливим до точок упору, і може підняти важкий автомобіль з будь-якої ями або подолати іншу перешкоду.

Якщо у вас все ще залишились сумніви з приводу оптимального типу домкрата, варто звернутися за консультацією до спеціалістів. У компанії LIDO завжди допоможуть зробити правильний вибір.

Кажуть, профілактика - найкраще лікування, і, напевне, це стосується й автомобільної справи.

Gazeta.ua опублікувала 10 найпоширеніших причин поломки автомобіля.

Автомобілі з механічною коробкою передач схильні до ризику виходу з ладу зчеплення, оскільки трос відчуває тиск кожного разу, коли водій перемикає передачу. Як тільки помітили будь-яку незвичну поведінку зчеплення, якомога швидше звертайтеся до механіка для перевірки зчеплення.

Зараз ви читаєте новину «Який домкрат вибрати для автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі