середа, 26 червня 2024 16:50

Як вибрати ігровий ноутбук

Геймерський ноутбук - це універсальний пристрій, який використовують для роботи, навчання, графічних і відеоредакторів та улюблених ігор. Досвідченому гравцю підібрати потрібну модель буде нескладно. Але якщо ви хочете придбати ігровий ноутбук уперше, краще взяти до уваги кілька порад. Вибравши модель відповідно до ваших побажань та бюджету, ви зможете грати та працювати в зручному місці із задоволенням.

Автор: medium.com
  Геймерський ноутбук використовують для роботи, навчання, графічних і відеоредакторів та улюблених ігор
Геймерський ноутбук використовують для роботи, навчання, графічних і відеоредакторів та улюблених ігор

Відмінності між ігровим і звичайним ноутбуком

Моделі мають кілька ключових відмінностей, зумовлених різними потребами користувачів. Основні з них:

  1. Ігрові ноутбуки оснащені високопродуктивними процесорами (Intel Core i7/i9 або AMD Ryzen 7/9). Вони мають більше ядер і потоків, що дозволяє ефективніше обробляти багатозадачні й ресурсомісткі програми, ігри та професійні застосунки (відеомонтаж, 3D-моделювання). Багато гаджетів для комфортної гри можна знайти на сайті магазину Comfy, де є варіанти з різними типами центрального процесора і ноутбук Asus Rog Strix G зокрема. У звичайних лептопах використовуються Intel Core i3/i5 або AMD Ryzen 3/5, яких достатньо для офісної роботи, перегляду вебсторінок і виконання базових завдань.

  2. Геймерський ноутбук має потужніші дискретні відеокарти (наприклад, NVIDIA GeForce GTX/RTX або AMD Radeon RX) для високоякісної графіки і швидкого оброблення ігор.

  3. Гаджет має більше оперативної пам'яті, ніж звичайний ноутбук (мінімум 16 ГБ).

  4. Щоб запобігти перегріванню під час тривалих ігор, пристрій для геймерів оснащений складнішою системою охолодження з додатковими вентиляторами і тепловими трубками.

  5. У звичайного ноутбука частота оновлення екрана 60 Гц та стандартна роздільна здатність Full HD, яких достатньо для офісних завдань і мультимедіа. У моделях для ігор - 120 Гц і вище.

  6. Звичайний ноутбук легший, тонший і портативніший, ніж ігровий. Його дизайн простіший і орієнтований на зручність у повсякденному використанні.

  7. Моделі для ігор оптимізовані для довшої автономної роботи.

  8. Характеристики геймерських гаджетів кращі, тому й ціна на них вища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що кажуть інсайдери про майбутню консоль PlayStation 6

Ігровий ноутбук підходить для користувачів, які займаються графічним дизайном, відеомонтажем тощо. Звичайний лептоп годиться для офісної роботи, навчання, інтернет-серфінгу, перегляду відео та інших базових завдань.

Автор: techradar.com
  Моделі ноутбуків для ігор оптимізовані для довшої автономної роботи
Моделі ноутбуків для ігор оптимізовані для довшої автономної роботи

На що звернути увагу під час вибору ігрового ноутбука

Вибирайте моделі з процесором високого рівня, потужною дискретною відеокартою (NVIDIA GeForce RTX 3060, 3070, 3080 або AMD Radeon RX 6600M, 6700M, 6800M) та оперативною пам'яттю від 16 ГБ. Це забезпечить комфортну тривалу гру, застосунки швидше завантажуватимуться, та буде чудова графіка. Враховуйте можливість додавання оперативної пам'яті або заміни накопичувача в пристрої в майбутньому. Зверніть увагу на зручність клавіатури, для гри в темряві краще вибирати моделі з підсвіткою та чутливим тачпадом.

Як будь-який інший вид мистецтва, орієнтований на розповідь, відеоігри представлені в найрізноманітнішому діапазоні жанрів.

Редакція Rolling Stone зібрала дев'ять найкращих сюжетних ігор, які варто пройти у 2024 році.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати ігровий ноутбук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі