середа, 11 вересня 2024 17:01

Купуємо дизельний генератор: що важливо знати

У цій статті розповімо про особливості дизельних генераторів та електростанцій. Також розглянемо види дизельного обладнання та їхні основні характеристики. Ця інформація стане вам у нагоді, щоб правильно підібрати і купити дизельний генератор або електростанцію для своїх потреб.

Дизельний генератор та дизельна електростанція - у чому різниця

Генератор - це пристрій, що виробляє електричну енергію дизельного двигуна. Автономний дизельний генератор здатний забезпечити електроенергією приватний будинок чи дачну ділянку.

Електростанція - це стаціонарне або пересувне комплексне обладнання, до складу якого входять різні складові. Наприклад, дизель-електричний агрегат, системи керування та охолодження.

Для чого потрібні дизельні генератори та електростанції

Суть роботи генераторів та електростанцій однакова - генерування електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр

Як правило, генератори компактніші і вимагають управління. Вони призначені для тимчасового використання, наприклад, при аварійному відключенні електропостачання. У сучасних реаліях такі ситуації можуть бути досить часто. За допомогою дизельних генераторів вдається забезпечити електроенергією домашні прилади та техніку.

Електростанція потужніша, її можна використовувати протягом тривалого часу. Устаткування такого роду може бути основним джерелом електропостачання у місцях без централізованої електрики - це віддалені місцевості, малонаселені райони, тимчасові будмайданчики. Електростанції здатні ефективно підтримати стабільну роботу на підприємствах під час аварійних відключень світла.

Автор: надане компанією «УКРСНАБ»
  Дизельний генератор забезпечує електроенергією домашні прилади та техніку
Дизельний генератор забезпечує електроенергією домашні прилади та техніку

Види дизельних електростанцій

Дизельні пристрої, що генерують електроенергію, класифікують за різними критеріями. Залежно від кількості фаз виділяють:

● однофазні, що створюють струм напругою 220 В; вони можуть підтримати роботу освітлювальних та побутових приладів;

● трифазні - ідеальний варіант для постачання енергією пристроїв, яким для роботи потрібно 380 В (верстати, дорожня техніка);

● універсальні - їх можна перемикати на потрібний режим.

Залежно від типу генератора розрізняють синхронні та асинхронні станції. Синхронні виробляють стабільну напругу та підходять для повсякденного використання. Асинхронні стійкі до коротких замикань, їх успішно використовують на промислових об'єктах.

Який дизельний агрегат вибрати

Пристрій підбирають з урахуванням сфери застосування та умов експлуатації. Так, для будинку чи дачі підійде компактна модель, а для підприємства краще вибрати потужнішу та витривалішу. Обов'язково треба враховувати, використовуватиметься обладнання як основне джерело живлення або як резервне в екстрених випадках. Якщо інших джерел електропостачання немає, знадобиться дизельна електростанція. Якщо є основне джерело, а потрібне лише підстрахування на випадок аварійних відключень, підійде генератор.

Автор: надане компанією «УКРСНАБ»
  Дизельний генератор або електростанцію підбирають з урахуванням сфери застосування та умов експлуатації
Дизельний генератор або електростанцію підбирають з урахуванням сфери застосування та умов експлуатації

Великий вибір дизельних генераторів та електростанцій високої якості є в інтернет-гіпермаркеті "УКРСНАБ". Менеджери "УКРСНАБ" надають будь-яку допомогу у виборі оптимальної моделі, тому ви зможете купити техніку, яка повністю відповідає вашим вимогам.

У липні Верховна Рада ухвалила закони, які скасовують мито і податок на додану вартість на ввезення генераторів, акумуляторів, обладнання для вітро- і сонячної генерації.

Для приватних домогосподарств діє програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії і вітрових установок, повідомило Міністерство економіки.

Зараз ви читаєте новину «Купуємо дизельний генератор: що важливо знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі