середа, 12 квітня 2017 11:21

Чому варто спробувати м'які контактні лінзи

Чому варто спробувати м'які контактні лінзи
Контроль офтальмолога при використанні контактних лінз необхідний приблизно раз на рік

У сучасному світі близько 200 млн. людей віддають перевагу м'яким контактним лінзам (МКЛ). Чому? Тому що МКЛ — прекрасна альтернатива для тих, кому набридло дивитися на світ крізь скельця окулярів. Це якісний, простий і зручний спосіб корекції короткозорості, далекозорості, астигматизму і вирішення багатьох інших проблем із зором. За допомогою контактних лінз можна легко змінити колір очей і створити ефектний образ для карнавалу та інших особливих випадків. Є й інші явні переваги...

П'ять вагомих причин купити лінзи для очей.
Спробуємо дуже коротко перелічити їх:
1. Висока біосумісність — лінзи не сприймаються користувачем як чужорідне тіло і абсолютно не відчуваються на очах.
2. Висока чіткість зору — вони не тільки дозволяють прекрасно бачити, але й підтримують природнє сприйняття пропорцій і розмірів предметів.
3. Функціональність — немає запотівання і відблисків.
4. Невидимість — не змінюють зовнішній вигляд, якщо немає такої мети.
5. Безпека — зниження ризиків при заняттях спортом і падіннях.

З чого виготовлені сучасні МКЛ?
Незважаючи на величезну різноманітність м'яких контактних лінз, всі моделі можна подивитися на сайті. МКЛ за матеріалом виготовлення умовно поділяють на 2 великих класи:
• Силікон-гідрогелеві;
• Гідрогелеві.

У чому відмінність? Силікон-гідрогелеві лінзи вважаються більш сучасними. Вони краще пропускають кисень, і тому підходять для тривалого, і навіть безперервного (протягом декількох днів і навіть тижнів) носіння.
Гідрогелеві МКЛ – більш еластичні і комфортні для носіння, але гірше пропускають кисень, їх не рекомендується носити більше 10 годин.

Як часто необхідний контроль офтальмолога при використанні контактних лінз?
Не занадто часто, приблизно раз на рік. Основне правило: до фахівця необхідно негайно звертатися у разі появи будь-яких проблем і нестандартних змін. Дискомфортні відчуття, почервоніння і подразнення очей, сльозоточивість — вагомий привід записатися на прийом до офтальмолога.

Якщо ви вирішили навчитися носити МКЛ – без відвідування лікаря не обійтися. Він перевірить зір, виміряє геометричні розміри очей і допоможе підібрати модель, яка підійде саме вам. Надалі потрібно буде ще декілька візитів до офтальмолога:
• перша перевірка: через 3 тижні після адаптації.
• другий контроль: через 3 місяці.
• потім, не менше ніж 1 раз на рік.

Рекомендується віддавати перевагу перевіреним виробникам. Якісні м'які контактні лінзи пропонують багато брендів: Jonhson & Jonhson, Cooper Vision, Alcon, Gelflex та інші. Правильний підбір лінз і дотримання правил гігієни — головні умови безпечного і комфортного носіння.

Зараз ви читаєте новину «Чому варто спробувати м'які контактні лінзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі