четвер, 11 червня 2009 19:46

У браконьєрів можуть забрати автівку

У кількох селах Гадяччини на ставках браконьєри почали масово вибивати електровудками рибу. Орендар ставка з Білеченківки Валерій Борщ розповів єгерям, що в його водоймі побиті коропи, соми до 2 кг.

Єгері разом із міліціонерами чергували в засідці дві ночі.

— Вловили рибалок із сітками, але метою пошуку були електровудочники, — розповідає директор Гадяцького госпрозрахункового господарства мисливців і рибалок Анатолій Вербовецький.

Увечері чотири єгері та стільки ж міліціонерів розділилися на групи і оточили ставок біля Коновалового.

— Побачили машину. Стали чекати, доки браконьєри підпливуть до берега і витягнуть гумового човна. Спротиву вони не чинили, — згадує Анатолій Іванович. — Зразу сфотографували рибалок, їхні знаряддя, вилов.

Браконьєрством займалися жителі міста Ромни Сумської області 43-літній Павло Карпець та Микола Парфинчик, 30 років. У човні був акумулятор, підсаки, ночви з рибою — 41 окунь і 49 карасів.

— Вартість риби всього 480 гривень, — каже Вербовецький. — От якби щуку вловили, там тільки за одну штуку заплатили б 51 гривню. Та й не можна полічити всю рибу, яку вони побили струмом. Адже багато залишилося у воді.

Під час користування електровудкою від акумулятора іде електрострум. Риба, яку ним ударило, падає на дно водойми. У радіусі 5 м спливає і її збирають підсакою. Навіть якщо вдарена струмом риба виживе, вона вже не буде нереститися. Мальок і невелика риба гине.

Нині триває слідство, порушили кримінальну справу. У роменчан через суд можуть забрати авто ВАЗ-21013, на якому вони приїхали, як знаряддя браконьєрства. Транспортний засіб нині на штрафмайданчику в Гадячі.

Зараз ви читаєте новину «У браконьєрів можуть забрати автівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі