четвер, 29 жовтня 2009 17:10

Шість тисяч людей занедужали минулого тижня

На Полтавщині зростає кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Минулого тижня занедужали майже 6 тис. осіб.

— Щотижня спостерігають зростання на 9 відсотків, але це в межах сезонних показників і нижче протиепідемічного порогу, — пояснює Наталія Горбенко, 52 роки, заступник головного лікаря обласної санстанції. — Трапляються поодинокі випадки грипу, але ми його фіксуємо цілий рік, навіть улітку.

Особам із групи ризику медики рекомендують робити щеплення проти грипу: дітям, що ходять у дитсадки і школи, людям похилого віку та із хронічними захворюваннями.

— Їм краще вакцинуватися, бо перенесений грип дає сильні ускладнення на ті органи, які вже мають проблеми. Тим, хто не робить щеплення, варто приймати вітаміни. Найкраще — аскорбінову кислоту, вживати цибулю, часник, лимони. Кисле середовище вбиває віруси. При виході з дому раджу змазувати слизову оболонку носа оксоліновою маззю. Увечері ніс треба промити. Це досить ефективний засіб.

Епідемію грипу на Полтавщині очікують наприкінці січня — на початку лютого.

— Від минулорічного недуг відрізняється структурою. Люди, які перехворіли торік на грип, все одно можуть захворіти. Якщо буде пандемічний грип, то будуть свої особливості. Він протікає важче, дає більше ускладнень.

У сезон ГРВІ медики радять менше бувати в місцях скупчення людей.

Зараз ви читаєте новину «Шість тисяч людей занедужали минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі