субота, 05 червня 2010 15:49

Ляшку сподобалося звернення Януковича до українців. Пройняло

Ляшку сподобалося звернення Януковича до українців. Пройняло

Бютівецю Олегу Ляшку сподобалося послання президента Віктора Януковича до українського народу.

"Я слухав його частково, - сказав Ляшко в коментарі Gazeta.ua. - Написано красиво і грамотно. Мене навіть здивувало, що у тому тексті є слова, які можливо б спічрайтерам і не варто було б писати, щоб не сплутати главу держави. Як стороння людина слухає, то воно звичайно пройме. Навіть мені сподобалося. Хороший спічрайтер у Януковича. Залишилося одне - виконання усього того, що продекларовано".

Коментуючи законопроект про засади внутрішньої та зовнішньої політики, Ляшко сказав, що не підтримав його, бо там не зафіксований статус української мови, як державної.

"Це один із тих моментів, який знічує і чому я особисто не голосував за ці засади. Бо там є питання", - пояснив "бютівець".

Водночас він зауважив, що БЮТ зробить усе для того, щоб в подальшому статус української був таки закріплений у законопроекті: "До другого читання ми обов'язково подамо пропозицію щодо вирішення цієї проблеми".

Ляшко також не виключає того, що "Регіони" можуть добитися позбавлення української мови статусу єдиної державної за допомогою референдуму.

"У фракції "Регіонів" сидять махрові українофоби. І я не виключаю, що це питання буде підніматися. Але я плекаю надію, що Янукович таки буде президентом України, а не Малоросії, і тому він підніметься вище своїх популістських передвиборчих обіцянок і стоятиме на сторожі рідної мови", - сказав "бютівець".

Також він розкритикував пропозицію "регіонала" Кожари про заборону демонстрацій у певних місцях.

"Намагання обмежити можливості людей висловлювати свій протест, як це передбачено в Конституції, свідчать про недемократичність влади. Про те, що її декларації європейського вибору розходяться з її справами, які насправді є антиєвропейські. Бо забороняють протести у Росії, Білорусі. Я не думаю, що нашій владі варто брати приклад із цих країн у плані порушення прав людини. В чомусь іншому, можливо, й варто брати, але не в цьому", - зазначив Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Ляшку сподобалося звернення Януковича до українців. Пройняло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути