пʼятниця, 11 жовтня 2013 09:57

Зварич знає, за якої умови буде працювати закон про суддів

Зварич знає, за якої умови буде працювати закон про суддів
Фото: ru.wikipedia.org

Екс-міністр юстиції України Роман Зварич переконаний, що проект закону про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантії незалежності суддів досягне поставленої мети лише за умови повноцінної системи суддівського самоврядування.

Таку думку він висловив в ефірі "5 каналу".

"Система, запропонована у конституційних змінах, спрацює лише за умови, що буде працювати повноцінна система суддівського самоврядування. Поки я не маю переконання, що вона спрацює саме так", - сказав Зварич.

Водночас він зазначив, що не погоджується з критикою опозиції стосовно законопроекту. "Є багато негативних питань, які не до кінця вирішені, але й позитивні, за які ми змагаємося щонайменше вже десять років", - додав екс-міністр.

Нагадаємо, у четвер народні депутати України ухвалили постанову про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів. Відповідне рішення підтримали 244 парламентарі. У свою чергу, опозиція вимагала не голосувати в цілому за законопроект і пропонувала провести зустріч з Президентом, щоб напрацювати спільний законопроект.

Зокрема, голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція наполягає на визначенні в новому законопроекті компетенції Верховного Суду як суду найвищої інстанції, порядку формування Вищої ради юстиції, а також повернення терміну повноважень Генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Зварич знає, за якої умови буде працювати закон про суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі