вівторок, 13 вересня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зустрічали росіян з "хлібом і сіллю": СБУ оголосила підозри колишнім "регіоналам"

Колишні члени Партії регіонів на Луганщині стали колаборантами російських окупантів.

Колишні "регіонали" сформували "ядро" окупаційної адміністрації у Старобільському районі. Про це повідомила Служба безпеки України.

СБУ не назвала прізвищ. Судячи з фото, ідеться про Валерія Пахніца, який за часів Януковича був головою Старобільської райдержадміністрації.

"Після повномасштабного вторгнення РФ функціонери очікували захоплення району. Вони сприйняли це як можливість "реваншу" та з власної ініціативи пішли на співпрацю з ворогом", – пише СБУ.

Автор: ssu.gov.ua
  Валерій Пахніц  – ліворуч.
Валерій Пахніц – ліворуч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній нардеп пов'язаний із гауляйтером Криму Аксьоновим: показали схему

Очоливши окупаційну адміністрацію, ексрегіонали розпочали пропагандистські акції з нагоди "червоних дат" календаря РФ. Також мітинги на підтримку російського вторгнення.

Зрадники роздавали інтерв'ю російським ЗМІ, повторювали кремлівські наративи, зокрема про: "визволення" місцевих мешканців "армією ЛНР" від "страждань", яких їм нібито завдавала Україна, "відродження російської культури" на Старобільщині.

Підозри колаборантам оголосили за трьома статтями Кримінального кодексу. Їх оголосили в розшук.

"Кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом. Співпраця з окупантами карається 10 роками ув'язнення", – заявила СБУ.

Директорку приватної школи-садка в передмісті Києва, яку підозрюють у здаванні позицій ЗСУ російським військам в обмін на обіцянку стати "міністром освіти" окупантів, випустив під заставу суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк. Підозрювана втекла з України.

У статусі підозрюваного з України втік ексголова Конституційного суду Олександр Тупицький. Після цього ДБР заявило, що з'ясовує, як Тупицький виїхав.

Також з України втік соратник Медведчука, політтехнолог Михайло Погребинський.

Зараз ви читаєте новину «Зустрічали росіян з "хлібом і сіллю": СБУ оголосила підозри колишнім "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі