понеділок, 21 серпня 2023 05:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ б'ють по тилах окупантів і тим підривають їх бойовий дух – ISW

ЗСУ б'ють по тилах окупантів і тим підривають їх бойовий дух – ISW
ЗСУ б'ють по тилах окупантів. Фото: Українська правда

Українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні.

Це може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські фронтові підрозділи, особливо на півдні України, часто стикалися з погіршеним моральним станом після українських ударів по тилах, пишуть аналітики.

Проблеми з моральним духом можуть швидко поширитися серед військ РФ, особливо у випадку, якщо один із підрозділів під тиском буде розгромлений, що може викликати паніку та суттєво погіршити бойові можливості інших російських військових формувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як горить російський бомбардувальник: показали фото "бавовни"

"Прорив лінії оборони може загрожувати єдності оборонної системи, а такий вразливий прорив у російських оборонних позиціях створює слабкість, якою можуть скористатися українські військові", – йдеться в публікації.

Окупантам також, ймовірно, не вистачає необхідних резервів для ротації підрозділів, що вийшли з ладу, що робить обов'язковим збереження бойового духу в передових підрозділах, зазначають аналітики.

У Росії 19 серпня невідомий безпілотник завдав удару по аеродрому "Сольци" в Новгородській області. Там знаходилися дальні надзвукові ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3. Повідомляли про щонайменше один пошкоджений літак.

Удари по РФ, зокрема по Москві, продовжуватимуться. Під прицілом всі об'єкти, які пов'язані із російською військовою агресією, сказав представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ б'ють по тилах окупантів і тим підривають їх бойовий дух – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі