четвер, 07 липня 2016 09:02

ЗМІ назвали головну мету візиту Керрі

ЗМІ назвали головну мету візиту Керрі
Reuters

Вибори на Донбасі стануть одним із головних питань зустрічі президента Петра Порошенка з держсекретарем США Джоном Керрі.

Про це пише "Апостроф"

Як повідомляє видання, проект закону про вибори на Донбасі написаний. З чуток, є 2 версії цього документа. Одна - від Адміністрації президента, друга - від Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя.

За словами старшого аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолія Октисюка, "модальність проведення виборів стане одним із головних питань зустрічі з Керрі", оскільки зараз Україна повинна надати хоча б технічний план їх проведення.

"Хоча б закон про вибори, щоб всі могли з ним ознайомитися. Зрозуміло, що ні до яких рішень Порошенка підштовхувати зараз не будуть. Але американці кажуть, що їм все складніше вести діалог з ЄС щодо санкцій. Українська сторона теж розуміє, що якщо до осені Київ не прийме ніяких рішень в односторонньому порядку, не буде жодних аргументів проти пом'якшення санкцій", - сказав він.

Водночас, за словами експерта Центру Разумкова Михайла Пашкова, на зустрічі з Керрі підніматимуть як тему закону про вибори, так і поліцейської місії ОБСЄ.

"З іншого боку, важливо врахувати, що це відбувається напередодні саміту НАТО. Зустріч із Керрі - преамбула до розгляду цього питання вже у Варшаві. Тиск є, і він буде. Але більш зрозумілою ситуація стане вже після саміту", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова чекає на візит Керрі

Нагадаємо, зустріч голови американської дипломатії з президентом України запланована о 12:50 на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали головну мету візиту Керрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі