четвер, 08 лютого 2024 23:00

Зеленський зіграв на руку росіянам - політолог про відставку Залужного

Зеленський зіграв на руку росіянам - політолог про відставку Залужного
Президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про відставку Головнокомандувача Валерія Залужного з політичних міркувань.

А намагання звинуватити Залужного в невдалому контрнаступі є недолугими. Про це сказав політолог Ігор Рейтерович у коментарі hromadske.

"Коли політика втручається у військову сферу - це, як правило, має дуже негативні наслідки. Ну, і достатньо подивитися на реакцію росіян - вона насправді дуже позитивна, їм ця історія подобається, оскільки Залужний на чолі ЗСУ для них був надзвичайно негативною кандидатурою і вони його, м'яко кажучи, ненавиділи", - пояснив політолог.

На його думку, Зеленський після звільнення з посади Залужного не надав жодних військово-стратегічних аргументів.

"Подібні рішення повинні супроводжуватися певними аргументами. Ті аргументи, які ми почули в його зверненні, і ті аргументи, які зараз запускають у публічний простір представники Офісу президента, на моє переконання, є абсолютно недостатніми", - зазначив Рейтерович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента озвучив причини звільнення Залужного

Він назвав "фарисейством" звинувачення у бік Залужного та його команди в стагнації на фронті та невдалому контрнаступі. Політолог зауважив, що нинішні події на фронті пов'язані з допомогою від партнерів, за яку відповідає конкретно президент та його оточення.

"Жодних аргументів військово-стратегічного характеру щодо зміни керівництва сьогодні не було представлено. Я, чесно кажучи, сумніваюся, що вони будуть представлені, оскільки потяг вже пішов, є новий головнокомандувач, він буде представляти свою команду і буде працювати далі", - додав Рейтерович.

Зрештою, зазначив Рейтерович, рішення президента "не розв'язують той комплекс проблем, який існує" і який, на думку політолога, спричинений значною мірою політичним, а не військовим керівництвом.

8 лютого ввечері президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення. Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що сьогодні ухвалили рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зіграв на руку росіянам - політолог про відставку Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі