четвер, 08 лютого 2024 20:54

Офіс президента озвучив причини звільнення Залужного

Офіс президента озвучив причини звільнення Залужного
В Офісі президента сказали про перегляд тактики дій. Фото: Getty Images

Рішення президента Володимира Зеленського звільнити Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України обумовлене необхідністю переглянути тактику дій та не допустити стагнації по лінії фронту.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Президент Зеленський ухвалив рішення про системне оновлення керівного складу ЗСУ, включно з головнокомандувачем", - написав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має з'явитися реалістичний план дій ЗСУ на 2024 рік - Зеленський сказав, що очікує від Сирського

"Рішення обумовлене необхідністю переглянути тактику дій, яка не забезпечила в повному обсязі належного результату торік, не допустити стагнації по лінії фронту, яка негативно впливає на суспільні настрої", - заявив радник керівника ОП.

Подоляк написав про "нові функціональні та високотехнологічні рішення, які даватимуть змогу утримати й розвинути ініціативу, а також важливістю запустити процес реформування управлінських принципів в армії".

8 лютого ввечері Володимир Зеленський повідомив про зустріч із генералом Валерієм Залужним. Президент заявив, що настав час для оновлення. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії, сказав Залужний.

Після цього міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що сьогодні ухвалили рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ.

У відеозверненні президент заявив, що призначив Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента озвучив причини звільнення Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі