пʼятниця, 03 березня 2023 17:05

Зеленський заявив, що потрібно для перемоги

Зеленський заявив, що потрібно для перемоги
Україні потрібно більше озброєння і віра світу в перемогу, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україні для перемоги над російським агресором потрібна потужна артилерія, літаки, танки і віра світу у нашу перемогу.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав на спільній з президентом Латвії Егілсом Левітсом пресконференції у Львові.

"Що нам зараз потрібно? Це артилерія, амуніція, снаряди у великій кількості, щоб зупинити Росію. Не стріляти по їх території, а щоб викинути їх з нашої землі", – заявив президент.

Друге – це літаки, треба почати тренувальні місії, сказав Зеленський.

"У цих питаннях ми маємо підтримку Великої Британії, Польщі. Так само нам можуть допомогти у тренувальних місіях наші партнери з Латвії, Литви і Естонії. І, звісно, танки. Танкова коаліція почалась, і я вважаю, як би там не було, ми отримаємо танкову армію. Я в цьому абсолютно впевнений. Ось це може нам допомогти у війні з Росією. І безумовно, віра світу у нашу перемогу", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний зідзвонився із американським генералом. Говорили про F16 і не тільки

"Що можна зробити? Це публічно говорити про те, чого нам не вистачає. І держави, які нам допомагають можуть абсолютно публічно підтримувати постачання тієї чи іншої зброї. Більше ніяких секретів немає, яка у нас зброя. Більше немає таємниць, що там є у Росії. Всім зрозуміло, що там не така потужна армія, просто дуже багато людей, яких абсолютно не шкода тому керівництву", – сказав Зеленський.

У січні уряд Німеччини оголосив про передачу Україні Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Велика Британія оголосила про передачу ескадрону танків Challenger 2. Про передачу танків також повідомили Польща і Канада.

Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні танків M1 Abrams.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив, що потрібно для перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі