четвер, 24 березня 2022 00:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав людей у всьому світі допомогти зупинити окупанта

Зеленський закликав людей у всьому світі допомогти зупинити окупанта
Зеленський закликав європейців підтримати Україну. Фото: ОП

Володимир Зеленський виступив із закликом до світу зупинити війну, яку проти України розпочала країна-агресорка Росія.

Президент попросив усіх, хто підтримує нашу державу, з 24 березня виходити на вулиці та площі своїх міст та вимагати припинення війни у своєму відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Починаючи з 24 березня – через місяць після російського вторгнення… З цього дня і після. Виходьте з ваших офісів, ваших будинків, ваших шкіл та університетів. Виходьте заради миру. Виходьте із українською символікою підтримати Україну, підтримати свободу, підтримати життя. Виходьте на свої площі, на вулиці", – звернувся Зеленський до світу англійською мовою.

"Ваша держава ізолює вас від світу, щоб вас було легше контролювати та простіше відправляти на війну. Україна ніколи не загрожувала безпеці Росії. Врятуйте своїх синів від війни. Розповідайте правду про війну. І якщо можете покинути Росію, щоб не віддавати податки на війну, зробіть це", звернувся російською до громадян країни-агресора.

"Вже місяць минув. Ми витримали у шість разів довше, ніж планував ворог. Ніж російське командування доповідало російському президенту. Вічна памʼять усім, хто загинув за Україну! Вічна слава усім нашим героям!", звернувся Зеленський до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чотири атомні станції і всі під загрозою" - Зеленський звернувся до парламенту Японії

Росія розпочала війну не просто проти України, а проти свободи як вона є, і це лише початок, наголосив він.

"Росія намагається перемогти свободу всіх людей у ​​Європі, усіх людей у ​​світі. Вона намагається показати, що значення має лише груба і жорстока сила. Ось чому ми всі повинні зупинити Росію. Світ повинен зупинити війну", – підкреслив Зеленський.

Росіяни намагаються звідусіль дістати живу силу, техніку, бомби та ракети. Війська РФ руйнують наші міста, вбивають без розбору цивільних людей, гвалтують жінок, викрадають дітей, розстрілюють біженців, захоплюють гуманітарні колони, займаються мародерством, спалюють музеї, підривають школи, лікарні тощо.

Окупанти не знають межі зла, тому весь світ повиен допомогти Україні їх зупинити, сказав президент.

24 березня у Європі, у Брюсселі, відбудуться одразу три важливих саміти. Важливих для безпеки кожного з нас. Саміт НАТО. Саміт Євросоюзу. Саміт "Великої сімки". Ми чекаємо від них серйозних кроків.

Радник керівника Офісу Президента України Володимира Зеленського Михайло Подолякназвав чотири кроки для припинення геноциду українців.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав людей у всьому світі допомогти зупинити окупанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі