середа, 15 грудня 2021 23:24

Зеленський задоволений участю США у врегулюванні ситуації на Донбасі

Зеленський задоволений участю США у врегулюванні ситуації на Донбасі
Володимир Зеленський провів тристоронні перемовини у Брюселі. Фото: Офіс президента

Україна рада, що сьогодні США хочуть брати участь у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський після завершення саміту "Східного партнерства" у Брюсселі 15 грудня, пише Gazeta.ua

"Я хотів би, щоб вони грали одну із головних ролей, а не епізодичних, у цьому мирному врегулюванні. Якщо складно долучитися до нормандського формату, і може це й неправильно, то ми можемо йти паралельним треком", – вважає Зеленський.

Україна готова й до трьохсторонніх самітів для врегулювання війни на Донбасі.

"Але не можна без України вирішувати щось про Україну. Ми про це детально говорили із президентом США. Я дуже хочу вірити, що немає ніяких тіньових речей у перемовинах між США та РФ, що нічого немає за спиною України", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Санкції проти Росії після ескалаці на Донбасі нас не цікавлять" - Зеленський

У випадку, якщо щось таке станеться, Україна публічно реагуватиме. "Тому що публічність для України сьогодні – це найпотужніша зброя", – підкреслив він.

Також Зеленський сказав, що не відчував тиску з боку США в питанні проведення виборів на Донбасі до деокупації території.

"Якщо буде (тиск - ред.) обов'язково скажу. Бо з тиском небезпечно жити. Ви ж знаєте тиск треба збивати", пожартував Зеленський.

У Брюсселі Володимир Зеленський провів тристоронні перемовини з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном. Предметом обговорення лідерів було і врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський задоволений участю США у врегулюванні ситуації на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі