середа, 15 грудня 2021 22:40

"Санкції проти Росії після ескалації на Донбасі нас не цікавлять" - Зеленський

"Санкції проти Росії після ескалації на Донбасі нас не цікавлять" - Зеленський
Володимир Зеленський провів тристоронні перемовини у Брюселі. Фото: Reuters

Україну цікавлять потужні санкції проти Росії до ескалації ситуації на Донбасі, а не після.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський після завершення саміту "Східного партнерства" у Брюсселі 15 грудня, пише Gazeta.ua.

"Щодо санкційної політики скажу відверто: деякі лідери держав пропонують формат реагування на ймовірну ескалацію Росії після самої ескалації. І говорять про запровадження потужної санкційної політики. Ми змогли пояснити нашим європейським колегам, що санкційна політика після вже нікого не цікавить. Нашу державу цікавить потужна санкційна політика до ескалації. І тоді ескалації може й не буде. Можливо такі попереджувальні кроки зможуть дійсно зупинити військовий конфлікт на сході України", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не "нормандським" єдиним: Зеленський визначив три можливі формати діалогу з Путіним

Глава української держави зауважив, що був достатньо наполегливий у цьому перед європейськими колегами. "Ті факти, які я доводив, спрацювали. Подивимось на результат", додав Зеленський.

Він також підкреслив, що Україна готова до будь якого формату перемовин з Російською Федерацією. "Потрібне таке ж бажання і з боку Росії", сказав Зеленський.

У Брюсселі Володимир Зеленський провів тристоронні перемовини з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном. Предметом обговорення лідерів було і врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Санкції проти Росії після ескалації на Донбасі нас не цікавлять" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі