четвер, 09 грудня 2021 23:37

Псакі спростувала інформацію про тиск США на Україну

Псакі спростувала інформацію про тиск США на Україну
Прессекретар Білого дому Джен Псакі: "Інформація про тиск з боку США на Україну є абсолютно помилковою". Фото: Reuters

Білий дім спростував інформацію ЗМІ про тиск США на Україну в питанні часткової автономії Донбасу.

Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу.

"Це зовсім не так", - сказала Псакі, відповідаючи на запитання про те, чи США чинять тиск на Україну, щоб та поступилася Росії частиною території, утримавши її від вторгнення.

У свою чергу речник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що президенти США та Росії на онлайн-саміті, який відбувся 7 грудня, не обговорювали питання державних кордонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП відреагували на інформацію про тиск із боку США щодо автономії Донбасу

"Це не переговори щодо обговорення кордонів чи чиєїсь долі. Ми не обговорюємо нічого щодо України без України", - сказав представник Держдепу.

Прайс зазначив, що на переговорах президентів США та Росії не було укладено жодної угоди, а також не було жодних поступок щодо України.

Американські ЗМІ повідомили, що Байден після саміту з Путіним нібито буде тиснути на Україну, щоб вона погодилася на часткову автономію Донбасу.

У свою чергу Байден під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом України запевнив його, що про жодні компроміси з Путіним не говорив.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Сполучені Штати Америки вирішили стати учасником мирного процесу в Україні. "Це може бути паралельний трек разом з нормандським форматом...США дуже зацікавлені, щоб в Україну прийшов мир", - сказав він після розмови президента Укераїни Зеленського і Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Псакі спростувала інформацію про тиск США на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі