вівторок, 12 грудня 2023 00:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський у Конгресі пояснив, чому радіє Путін

Зеленський у Конгресі пояснив, чому радіє Путін
президент України Володимир Зеленський виступив у Конгресі США. Фото: АР

Російська влада радіє розбіжностям у Конгресі США, які стосуються допомоги Україні. У Кремлі сприймають, як здійснення мрій, затримки та скандали в законодавчому процесі Штатів.

Однак Путін не повинен сподіватися на послаблення підтримки глобальної свободи. Про це заявив під час виступу в Університеті національної оборони США Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розпочав візит до США: із ким відбулася перша зустріч

"Якщо когось надихають нерозв'язані проблеми на Капітолійському пагорбі, то це лише Путіна та його хвору кліку. Таким людям як Путін навіть не варто сподіватися на те, щоб завоювати свободу. І ми можемо показати нашим дітям й онукам, що таке справжня впевненість", - сказав президент.

Зеленський згадав, як президент США Рональд Рейган у 1987 році під час виступу перед Бранденбурзькими воротами закликав зруйнувати Берлінський мур. "Зараз нам потрібна не менша впевненість, ніж та, яку мав президент Рейган тоді", - підкреслив президент України.

Він висловив переконання, що спільні цілі демократичного світу полягають у тому, аби безпека й свобода, встановлені після падіння Берлінського муру, були повністю відновлені й збережені.

Зеленський також висловив упевненість, що наступного, 2024 року, агресія "нинішнього ворога вільного світу" почне руйнуватися, як той самий мур.

"І ми можемо зробити це реальним", - наголосив глава держави.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський розпочав візит до США. Зеленський зустрівся із Остіном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Зеленський здійснює уже третій з початку повномасштабної війни візит до США. Він зустрінеться із президентом Джозефом Байденом, повідомили ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у Конгресі пояснив, чому радіє Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі