вівторок, 21 грудня 2021 18:02

Зеленський: суспільство не підтримає Порошенка

Зеленський: суспільство не підтримає Порошенка
"Згодом люди розуміють, хто є хто", - сказав Зеленський. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський сумнівається, що українське суспільство підтримає його попередника Петра Порошенка, якому оголосили підозру в державній зраді.

Про це він сказав журналістам на конференції послів у вівторок, повідомляє Gazeta.ua.

"Я не думаю про те, що там було виписано (у підозрі. - Gazeta.ua). Це виписують правоохоронні органи. Не думаю, що це впливатиме на ситуацію в нашій державі. На це зазвичай впливають фінансові групи. Він (Порошенко. - Gazeta.ua) є однією з цих фінансових груп. Вони звозять людей із різних областей, це ж відкрита інформація.

Непростий час, люди хочуть заробити копійку. Хтось так приходить, хтось за власною волею це робить", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США й Велика Британія відреагували на підозру Порошенку

Зеленський згадав про підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

"Ці питання пов'язані з конкретикою, вугіллям, торгівля із сепаратистами. Тому нехай розбирається суд і правоохоронні органи. Воно так не вийде. Заробляти на суспільстві, а потім щоб це суспільство тебе підтримало. І 2014 року не їх підтримувало суспільство, хочу нагадати. Воно підтримувало себе, державу, державність, прапор, гімн. Згодом люди розуміють, хто є хто. Наша держава не сліпа й починає крок за кроком розбиратися", - сказав президент.

Також Зеленський зазначив, що в Україні "не так багато груп", які можуть "хитати" ситуацію.

"Три-чотири групи. Зараз такі гроші, як раніше, вони не заробляють. Я б не сказав, що вони такі альтруїсти", - заявив він.

17 грудня біля Верховної Ради слідчі ДБР спробували вручити Порошенку повістку про виклик. Він проігнорував і сів в авто.

У Facebook Порошенко повідомляє, що перебуває в Туреччині.

20 грудня нардепу оголосили підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У штабі партії Порошенка "ЄС" справу назвали "фарсом".

21 грудня Порошенко записав відео, у якому заявив, що команда президента Зеленського перетнула "червоні лінії".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: суспільство не підтримає Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі