пʼятниця, 17 грудня 2021 12:33

Медведчук у суді не хотів говорити про Путіна

Медведчук у суді не хотів говорити про Путіна
Медведчук перебуває під домашнім арештом з 13 травня. Фото: Reuters

Підозрюваний в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук прибув на засідання Київського апеляційного суду.

Медведчука оточувала охорона, супроводжував нардеп від ОПЗЖ Віктор Чорний. ЗМІ називають Чорного "головним охоронцем" Медведчука.

Медведчука запитали, чи спілкується він зі своїм кумом, президентом РФ Володимиром Путіним. Нардеп не хотів відповідати. Також заявив, що не знає по якій справі його викликали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кива потрапив у реєстр боржників

6 грудня розгляд апеляції на обрання запобіжного заходу відклали через неявку Медведчука до суду.

За словами його адвокатів, нардеп не отримав повістки про виклик до суду. Адвокати також надали довідку про те, що Медведчук нещодавно перехворів на Covid-19.

Ідеться про домашній арешт у кримінальному провадженні за фактом державної зради й сприяння терористичній діяльності. Печерський районний суд міста Києва 12 жовтня обрав Медведчуку запобіжний захід до 7 грудня.

У цій справі Медведчука підозрюють у змові з українськими високопосадовцями для зривання контракту про постачання вугілля з Південної Африки. Також слідство вважає, що Медведчук брав участь в організації схеми контрабанди вугілля з окупованих районів Донецької і Луганської областей, у результаті якої російські гібридні сили отримали понад 200 млн грн.

11 травня цього року Медведчук уже отримиував підозру. Його з нардепом від ОПЗЖ Тарасом Козаком вважають причетними до трьох епізодів: замах на розкрадання природних ресурсів України, передавання секретної інформації про ЗСУ й організація підривної діяльності.

Від 13 травня Медведчук перебуває під домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук у суді не хотів говорити про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі