вівторок, 11 травня 2021 15:45

Венедіктова підписала підозру Медведчуку й Козаку

Венедіктова підписала підозру Медведчуку й Козаку
Була проведена маса слідчих дій, повідомила генпрокурорка. Фото: @pgo.gov.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам. Вона не назвала прізвища.

Але написала у Facebook: "Інформую громадськість про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К".

Водночас "Українська правда" повідомляє, що йдеться про нардепів від прокремлівської ОПЗЖ Віктора Медведчука й Тараса Козака.

Місцеперебування Медведчука не встановлено, СБУ вживає відповідні заходи до його встановлення та вручення клопотання про тримання під вартою.

"Народні депутати М і К підозрюються в державній зраді й замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму", – заявила Венедіктова.

"Ми з колегами з правоохоронних органів провели безліч слідчих дій, отримали багато експертних висновків, під час досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велася ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі", – повідомила генпрокурорка.

"Висновки:

1. Вважати Крим частиною іншої держави – не можна.

2. Сприяти й безпосередньо брати участь у передаванні цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн – не можна.

3. Ставати правонаступником української власності, що за правом належить громадянам України – не можна.

4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю – не можна.

5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах – не можна.

Усім добра", – резюмувала Венедіктова.

Сьогодні ЗМІ повідомляли, що в будинку Медведчука на вул. Монтажників у Києві проходили обшуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ обшукала "Український вибір" Медведчука

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова підписала підозру Медведчуку й Козаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі