вівторок, 21 грудня 2021 16:59

США й Велика Британія відреагували на підозру в держзраді Порошенку

США й Велика Британія відреагували на підозру в держзраді Порошенку
Процес має ґрунтувалися на принципах верховенства права, заявили США. Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки й Велика Британія відреагували на підозру в державній зраді п'ятому президенту й народному депутатові Петру Порошенку.

Заяви посольства опублікували у вівторок.

"Сполучені Штати уважно стежать за справою проти колишнього президента Порошенка. Важливо, щоб процес і результат ґрунтувалися на принципах верховенства права, а не політичних мотивах", - заявило американське посольство у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Порошенка сказав, коли той повернеться в Україну

Уважно стежить за справою і британський посол Мелінда Сіммонс.

"Життєво важливо, щоб правоохоронні й судові органи розглянули цю справу, як і будь-яку іншу, незалежно, неупереджено й професійно, забезпечуючи справедливість і дотримання належної правової процедури", - заявила у Twitter.

17 грудня біля Верховної Ради слідчі ДБР спробували вручити Порошенку повістку про виклик. Він проігнорував і сів в авто.

У Facebook Порошенко повідомляє, що перебуває в Туреччині.

20 грудня нардепу оголосили підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У штабі партії Порошенка "ЄС" справу назвали "фарсом".

21 грудня Порошенко записав відео, у якому заявив, що команда президента Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".

Зараз ви читаєте новину «США й Велика Британія відреагували на підозру в держзраді Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі