пʼятниця, 05 травня 2023 17:49

Зеленський розповів про успіхи United24 та натякнув на операції морських дронів

Зеленський розповів про успіхи United24 та натякнув на операції морських дронів
За допомогою платформи United24 зібрали понад $325 млн. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки року діяльності фандрейзингової платформи United24.

Вона запрацювала 5 травня 2022 року. На рахунки НБУ за цей час надійшло понад $325 млн від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей та донорів зі 110 країн. Про це повідомляє Офіс президента.

За ці кошти придбали 176 автомобілів швидкої допомоги, сотні одиниць медичного обладнання, амуніцію для українських захисників, першу в Україні машину для розмінування, законтрактували понад 3839 дронів, відбудували 11 мостів на деокупованих територіях Миколаївщини та Херсонщини й започаткували перший у світі флот морських дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі окупанти перекрили бухту: чим пояснюють

"Уже за перший рік українська фандрейзингова платформа стала глобальним брендом і глобальним доказом того, що немає неможливого, коли робиш ставку на пріоритет держави Україна – на людяність. Через United24 нашу країну підтримують мільйони людей у понад сотні країн. У цей день ми знову висловлюємо подяку всім донорам платформи, чиї внески рятують життя, повертають життя, захищають життя й наближають перемогу України", – сказав Зеленський.

Президент натякнув на успішні атаки українських морських дронів, передає Liga.

"Робляться потужні речі. Приміром, United24 допомагає створювати перший у світі флот морських дронів. І це дуже круто. І це захоплює. А коли вони ще знаходять… І вони знаходять. Не будемо продовжувати цю тему, хоча дуже приємно", – сказав він.

Російський флот відчуває дедалі більше небезпеки через операції морських та повітряних дронів у Чорному морі.

Так, британська розвідка звертає увагу, що 22 березня принаймні три надводні дрони та один літальний безпілотник намагалися завдати удару по російській військово-морській базі у тимчасово окупованому Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про успіхи United24 та натякнув на операції морських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі