понеділок, 27 березня 2023 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Дрони стримують флот РФ: британська розвідка прокоментувала атаки на російські кораблі

Дрони стримують флот РФ: британська розвідка прокоментувала атаки на російські кораблі
Морські дрони 22 березня атакували базу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. Фото: скріншот

Російський флот відчуває дедалі більше небезпеки через операції морських та повітряних дронів у Чорному морі.

Так, британська розвідка звертає увагу, що 22 березня принаймні три надводні дрони та один літальний безпілотник намагалися завдати удару по російській військово-морській базі у тимчасово окупованому Севастополі. Про це йдеться у повідомленні міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранок у Севастополі почався з вибухів

Відкриті джерела свідчать, що один дрон був зупинений оборонними бонами, а два знищені вже у гавані. Російські офіційні особи заявили, що жодне російське судно не постраждало.

Однак, у британській розвідці нагадують, що під час попередньої атаки на Севастополь 29 жовтня 2022 року були пошкоджені тральщик "Іван Голубець" і фрегат "Адмірал Макаров".

"Незважаючи на те, що нові атаки, ймовірно, не завдали шкоди військовим активам, загроза, ймовірно, продовжує стримувати операції Чорноморського флоту Росії", ‒ йдеться у повідомленні.

У тимчасово окупованому Севастополі вночі та вранці 22 березня чули гучні вибухи. Місцеві жителі писали, що "затряслися вікна" та зникла електрика в районі Південної бухти.

Вранці 22 березня російські військові у Севастополі нібито знищили три надводних безпілотники. Дрони атакували Чорноморський флот.

Зараз ви читаєте новину «Дрони стримують флот РФ: британська розвідка прокоментувала атаки на російські кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі