четвер, 11 січня 2024 22:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів про секретну зброю від європейських партнерів

Зеленський розповів про секретну зброю від європейських партнерів
Зеленський розповів про далекобійну зброю від західних партнерів. Фото: ОП

Західні партнери передали Україні далекобійну зброю, за допомогою якої українським бійцям вдалося знищити чимало вертольотів та літаків росіян.

Таким чином Україна захищалася від загарбників, які атакували з неба. Про це сказав на пресконференції президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна могла отримати потужні Storm Shadow - німецький генерал

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", - розповів Зеленський.

Він уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася. Це була частина оборони нашої країни, оскільки ЗСУ знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку. Літаки, збиті силами ППО на Півдні, були одними з найновіших у російській армії. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат РФ, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Вже у вечір перед Різдвом, 24 грудня, Сили оборони збили ще два російські військові літаки - Су-34 та Су-30СМ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про секретну зброю від європейських партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі