вівторок, 21 лютого 2023 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розраховує, що Китай підтримає українську формулу миру

Зеленський розраховує, що Китай підтримає українську формулу миру
Президент України Володимир Зеленський прокоментував мирну ініціативу Китаю. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що розраховує на підтримку Китаєм української "формули миру".

Йому невідомі конкретні положення "мирного плану" для російсько-української війни, який планує представити Китай, сказав він на спільній пресконференції з прем'єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні.

"Мені здається, що наш документ, наша "формула миру", яку вже підтримала велика кількість держав і ми чекаємо, що підтримають 23 числа, коли буде засідання ООН і голосування щодо відповідної резолюції – мені здається, важливо, щоб була одна позиція", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Китаю виступить до річниці вторгнення РФ в Україну: що хоче сказати

Зеленський наголосив, що офіційно ніякого документа від Китаю він не бачив.

"Ми зацікавлені, щоб усі держави – європейські, всього світу, безумовно, Індія, Африка, Китай – були долучені до того, щоб закінчилась ця війна, щоб підтримувати нашу, мені здається, справедливу формулу миру", – додав президент.

Керівник Офісу закордонних справ ЦК Компартії Китаю Ван Ї анонсував мирну ініціативу з метою припинення агресивної війни Росії проти України.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін збирається 24 лютого, у річницю початку російської війни проти України, виступити з "мирною промовою".

Китай утримується від критики Росії після її вторгнення в Україну, проте на саміті G20 в Індонезії Сі Цзіньпін "рішуче виступив проти використання атомної зброї та підтримав деескалацію та припинення вогню". Він також заявив, що застосування ядерної зброї Росії в Україні є неприпустимим.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розраховує, що Китай підтримає українську формулу миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі