пʼятниця, 21 липня 2023 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський провів Ставку: про що говорили

Зеленський провів Ставку: про що говорили
На Ставці говорили про "зернову ініціативу", бойові дії та інше. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача.

Влада продовжує системну роботу із захисту наших портів та інфраструктури зернової ініціативи, повідомив він у Telegram.

"Розуміємо ризики, загрози, перспективи. Доповіді командувача ВМС Олексія Неїжпапи та віцепрем'єра Олександра Кубракова", – вказав він.

Головкому Валерію Залужному, Неїжпапі та Кубракову дали розпорядження підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору". МЗС має напрацювати аналогічні дипломатичні кроки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ б'є по українських портах – в ISW з'ясували наміри Путіна

"Фронт. Доповіді головкома, командувачів Олександра Сирського, Олександра Тарнавського. Актуальна ситуація на полі бою. Глибока аналітична доповідь усіх наших розвідок щодо задумів противника на коротку й тривалу перспективу. Також – постачання, логістика, виробництво. Міністр Олексій Резніков, командувач Олег Гуляк, міністр Олександр Камишін", – йдеться у повідомленні.

Слідкують за найманцями у Білорусі. Доповідали ГУР МО, СЗР, ДПСУ.

"Також триває комплексна перевірка роботи ТЦК – військкоматів. Заслухали проміжний звіт, до кінця місяця очікуємо результатів інспекції", – підсумував Зеленський.

На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море. Є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 т гороху та 20 т ячменю.

Напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі зернового коридору. В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.

В Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру. Атакували ракетами "Онікс", Х-22 та X-59. Останню вдалося збити на підльоті до берега. Вона впала в одному з кварталів Одеси й утворила велику вирву. Троє людей отримали поранення.

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

В Міноборони країни-агресорки Росії заявили, що удари по Одесі та Миколаєву 20 липня, внаслідок яких загинули мирні люди, були помстою за пошкодження Кримського мосту.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів Ставку: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі