четвер, 06 жовтня 2022 22:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував "указ" Путіна про крадіжку Запорізької АЕС
Оновлено

Зеленський прокоментував "указ" Путіна про крадіжку Запорізької АЕС
Запорізька АЕС була і буде українською - президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський назвав безглуздим і нікчемним рішення Володимира Путіна перевести Запорізьку АЕС у власність Росії.

Лише українські спеціалісти можуть гарантувати, що на Запорізькій станції не буде жодних радіаційних інцидентів, сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія краде ядерні матеріали із Запорізької АЕС – Україна звернулася до світу

"Це ж атомна станція. Це ж вам не який-небудь палац, не ЮКОС чи щось інше, що вже вдавалося вкрасти російському керівництву", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що міжнародна спільнота буде контактувати щодо ЗАЕС тільки з Україною, "бо це – українська власність. Була, є й буде".

Зараз на станції близько пʼятисот окупантів.

"А це не що інше, як пʼятсот ризиків катастрофи. Світ це розуміє. І я дякую за підтримку всім, хто бореться за повернення повного українського контролю над станцією та за її повну демілітаризацію", - сказав глава держави.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав указ "передати Запорізьку АЕС під керування Росії".

Своїм "указом" Путін доручив російському уряду забезпечити "прийняття у федеральну власність" атомну станцію. Про це 5 жовтня повідомили російські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував "указ" Путіна про крадіжку Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі