субота, 23 липня 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував російський удар по Одесі

Зеленський прокоментував російський удар по Одесі
Обстріл відбувся менш, ніж за добу після домовленостей у Стамбулі, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував російський ракетний удар по порту Одеси.

Це відбулося менш ніж за добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна, сказав президент.

"Це свідчить лише про одне: хоч би що говорила й обіцяла Росія, вона знаходитиме шляхи, як це не виконувати. Геополітично, зброєю, криваво або ні, але вона має кілька векторів, як вона завжди діє", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Одесі демонструє ігнорування РФ міжнародного права й зобов'язань – Боррель

Саме тому Україна не може бути країною, де є "заморожена" війна. Для нашої держави вкрай необхідно мати змогу робити відповідні кроки з деокупації українських територій, сказав Зеленський на зустрічі з конгресменами США.

23 липня вранці Росія ударила ракетами по порту Одеси. В момент удару в порту перебувало зерно, призначене на експорт, про що було домовлено під час підписання угоди в Стамбулі.

Росіяни стріляли крилатими ракетами типу "Калібр", повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував російський удар по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі