четвер, 06 жовтня 2022 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поінформував про успіхи ЗСУ

Зеленський поінформував про успіхи ЗСУ
Президент Володимир Зеленський поінформував про рух на передовій. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи Збройних Сил України в Херсонській області та на Донбасі.

Натякнув також, що незабаром українські воїни просунуться й у Запорізькій області. Про це йшлося у вечірньому зверненні президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Успішний наступ ЗСУ на кількох напрямках: свіжа карта боїв від британської розвідки

"Інформуємо про наш рух на передовій. Тільки за час від 1 жовтня тільки на Херсонщині від російського псевдореферендуму було звільнено та стабілізовано понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів. Є успіхи й на східному напрямку. Обов'язково настане день, коли ми прозвітуємо про успіхи і в Запорізькій області – у тих районах, які поки що контролюють окупанти", - сказав президент.

Він переконаний, що так само буде звільнено від окупантів і Крим.

"Настане день, коли ми скажемо і про звільнення Криму. Ця перспектива очевидна. Очевидно й те, що цим шляхом іще належить пройти. Іще належить багато витримати, багато зробити. Зробити і українцям, і нашим партнерам – усім, хто цінує свободу та міжнародне право", - підкреслив Зеленський.

На ранок 6 жовтня українські військові стрімко просуваються в Херсонській області, відтісняючи окупаційні війська Росії. Про успіхи наших воїнів на Херсонському напрямку свідчить карта бойових дій. Її оприлюднив сервіс DeepStateMAP.

Судячи з карти, Збройні сили України звільнили Новогригорівку Херсонської області. Також Трифонівка й Нововасилівка повертаються під контроль ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поінформував про успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі