середа, 28 вересня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поговорив про ядерний шантаж Путіна із Трасс і Трюдо

Зеленський поговорив про ядерний шантаж Путіна із Трасс і Трюдо
Україні потрібне посилення військової і фінансової підтримки, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у середу поговорив із прем'єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс і прем'єром Канади Джастіном Трюдо.

Тема розмови – псевдореферендуми, які проводять на території України російські окупанти і ядерний шантаж з боку Кремля. Про це президент повідомив у Facebook.

"Необхідна жорстка реакція на російський ядерний шантаж. Агресор має чітко усвідомити всі наслідки своєї безвідповідальності", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц: Путін робить помилку за помилкою

Велика Британія завжди була одним із лідерів підтримки України, сказав президент.

"Очікуємо на лідерство Лондона і в реакції на російські псевдореферендуми. Відповіддю має бути лише посилення військової і фінансової підтримки України", – заявив.

Із Трюдо обговорили протидію російській агресії на тлі безпрецедентного тиску і шантажу.

"Вдячний за надану оборонну підтримку, послідовну санкційну політику проти держави-агресора і принципову позицію щодо невизнання псевдореферендумів", – заявив Зеленський.

Сьогодні Зеленський поговорив із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Туреччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив про ядерний шантаж Путіна із Трасс і Трюдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі