середа, 28 вересня 2022 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц: Путін робить помилку за помилкою

Шольц: Путін робить помилку за помилкою
Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав мобілізацію Путіна "актом розпачу і панічною реакцією". Фото: East News

Росія має забути про застосування ядерної зброї.

РФ має забрати свої війська з території України. Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю виданню Neue Osnabrücker Zeitung.

"Путін робить помилки за помилками. Він міг би негайно покласти край цій війні, вивівши свої війська, а потім розпочавши переговори з Києвом", – сказав канцлер.

Шольц назвав мобілізацію Путіна "актом розпачу і панічною реакцією на невдачі російських збройних сил на сході України".

На запитання журналіста, чи вірить Шольц у застосування Путіним ядерної зброї він відповів, що "ніхто не може знати цього напевно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор ЦРУ відреагував на ядерні погрози Путіна

"Хто знає? Але, як і президент США Джо Байден, я хочу звернутися до Росії і сказати дуже ясно: забудьте про це", – заявив Шольц.

Німеччина у міру своїх можливостей підтримує Україну, сказав канцлер.

"І водночас робить все можливе, щоб не допустити прямого конфлікту між НАТО та Росією", – заявив.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Великій Британії та її союзникам не варто піддаватися погрозам Путіна, заявила прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс.

Зараз ви читаєте новину «Шольц: Путін робить помилку за помилкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі