середа, 28 вересня 2022 12:08

Директор ЦРУ відреагував на ядерні погрози Путіна

Директор ЦРУ відреагував на ядерні погрози Путіна
Ядерні погрози російського президента Володимира Путіна треба сприймати "дуже серйозно", зазначив директор ЦРУ Вільям Бернс. Фото: eastnews.ua

Ядерні погрози російського президента Володимира Путіна треба сприймати "дуже серйозно".

Про це заявив директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Вільям Бернс в інтерв'ю каналу CBS.

Наголосив, що США мають сприймати погрози російського диктатора щодо застосування ядерної зброї серйозно, "враховуючи все, що поставлено на карту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поверне всі свої території – Зеленський виступив перед студентами і викладачами Гарварда

"І ви знаєте, риторика Путіна та його соратників є безрозсудною та безвідповідальною. Ми не бачимо практичних доказів, що сьогодні він рухається до того, щоб реально використовувати ядерну зброю, і що насправді існує загроза використання тактичної ядерної зброї. Але як я сказав, ми сприймаємо це досить серйозно", – сказав Бернс.

За його словами, важко сказати, чи Путін блефує, коли робить заяви про ядерну зброю. Проте США перевіряють всі ознаки можливої підготовки до застосування ядерної зброї.

"Політики мають промовляти конкретні жорсткі наслідки, які будуть у разі будь-якого використання ядерної зброї", – підсумував директор ЦРУ.

Росія нині має понад 1,9 тис. тактичних ядерних боєголовок. Це, зокрема, крилаті ракети, ядерні торпеди, гравітаційні бомби та балістичні ракети середньої дальності.

Один з представників керівництва США запевнив видання, що спецслужби впевнені: Росія не ризикуватиме повномасштабною ядерною війною. Тобто не розпочне масований напад на Україну чи країни НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ відреагував на ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі