середа, 02 листопада 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський озвучив головний пріоритет для України після перемоги над РФ

Зеленський озвучив головний пріоритет для України після перемоги над РФ
Президент Володимир Зеленський назвав головний пріоритет після перемоги. Фото: president.gov.ua

Навіть після закінчення війни головним пріоритетом для України залишиться безпека.

Це стосується не лише нашої країни, але й інших держав, які постраждали від дій Російської Федерації. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю чеському телебаченню.

"Після цієї війни особливо предметно всі будуть ставитися до безпеки. Я вважаю, що безпека буде пріоритетом номер один. Ми розіб'ємо Росію на нашій землі. Але це не значить, що вона не повернеться через 10-20 років. Хочеться вірити, що вони змінять своє ставлення до світу і до свого суспільства", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів зустріч з єврокомісаркою: що обговорили

Керівник держави зазначив, що українці повинні убезпечити себе на кордонах, у повітрі, на суші та на воді. Також йдеться про безпеку у містах.

Зеленський повідомив також, що запропонував прем'єр-міністру Чехії створити оборонні відносини між країнами. Це, за його словами, допоможе створити надійну оборонну систему для майбутніх поколінь.

Українські захисники поступово звільняють захоплені окупантами території, попри сповільнення темпів контрнаступу.

На повну деокупацію України слід чекати не раніше літа 2023 року, вважає екскомандувач армії Сполучених Штатів Америки генерал Бен Годжес. Взимку Збройні сили України будуть у сприятливіших умовах, ніж ворог, оскільки воюватимуть на рідній землі з підтримкою населення в тилу.

Американський генерал у відставці зазначив, що незважаючи на важкі погодні умови, які очікують обидві армії вже у найближчі місяці, українцям суттєво допоможе висока мотивація та допомога західних партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський озвучив головний пріоритет для України після перемоги над РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі