понеділок, 01 січня 2024 23:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав напрямки, де будуть відбуватися основні події війни з РФ в 2024 році

Зеленський назвав напрямки, де будуть відбуватися основні події війни з РФ в 2024 році
Президент України Володимир Зеленський назвав центр тяжіння війни з РФ в 2024 році. Фото: Укрінформ

В 2024 році Крим і пов'язана з ним битва в Чорному морі стануть центром тяжіння війни з РФ.

Президент України Володимир Зеленський мало говорить про те, чого Україна може досягти у 2024 році, витік інформації перед контрнаступом минулого літа допоміг Росії підготувати свою оборону, пише The Economist.

За його словами, ізоляція окупованого Криму і послаблення російського військового потенціалу там "надзвичайно важлива для нас, тому що це спосіб зменшити кількість атак із цього регіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого Путін досяг із загарбницькою війною?

Президент переконаний, що успішна операція стала б "прикладом для світу", а також мала б великий ефект всередині Росії - втрата центрального елементу кремлівської пропаганди показала б, що "тисячі російських офіцерів загинули лише через амбіції Путіна".

Швидкість будь-якого успіху залежатиме від військової допомоги, яку Україна отримає від західних партнерів. Зеленський попросив надати Україні "Taurus" - крилату ракету німецького виробництва дальнього радіусу дії з можливістю вибуху глибоко всередині цілі. Це могло б дозволити Україні знищити Керченський міст, фактично ізолювавши Кримський півострів від Росії, пише видання.

"Росія повинна знати, що для нас це військовий об'єкт", - підкреслив Зеленський.

Якщо Україна поверне Крим - її оборонні витрати та завдання значно знизяться.

У разі повернення півострова та окупованих територій півдня, щонайменше три міста країни будуть у безпеці, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав напрямки, де будуть відбуватися основні події війни з РФ в 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі