четвер, 26 вересня 2024 04:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський і Байден визначилися, коли обговорять український план перемоги

Зеленський і Байден визначилися, коли обговорять український план перемоги
Президент США Джо Байден із президент України Володимир Зеленський домовилися обговорити український план перемоги. Фото: eastnews.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським президентом Джо Байденом на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Сторони домовилися обговорити український план перемоги у Вашингтоні 26 вересня. Про це повідомили в Офісі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не побачили нічого нового у плані перемоги Зеленського - Bloomberg

"Глава Української держави ознайомив президента США із ситуацією в Україні, зокрема на фронті. Володимир Зеленський сфокусувався на питанні Плану перемоги. Лідери домовилися обговорити його під час перемовин у Вашингтоні 26 вересня", - йдеться в заяві ОП.

Крім того, Зеленський та Байден узяли участь у спеціальній зустрічі "G7+", яка присвячена питанню відбудові України. Також понад 30 країн та Євросоюз підписали декларацію щодо повоєнного відновлення України.

Під час виступу на заході Зеленський зазначив, що після руйнівної Другої світової війни союзники запровадили план Маршалла, який зміцнив мир і допоміг йому "стати по-справжньому тривалим".

"Сьогодні ми закладаємо фундамент для аналогічної архітектури відновлення - такої, що сприятиме миру для України і всієї Європи та загальному добробуту", - сказав президент України.

У вересні президент України Володимир Зеленський повідомив, що президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену буде представлено план перемоги України.

План перемоги повністю підготовлений, жодного заморожування війни, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Байден визначилися, коли обговорять український план перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі