субота, 04 листопада 2023 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зеленський хоче "повісити" всі проблеми на військове керівництво" - чому змінили командування ССО

"Зеленський хоче "повісити" всі проблеми на військове керівництво" - чому змінили командування ССО
Можливо, є серйозні суперечності між військовим і політичним керівництвом, сказав Олексій Голобуцький. Фото: "Новинарня"

Президент Володимир Зеленський звільнив генерала Віктора Хоренка, який командував Силами спеціальних операцій. Однак за словами самого генерала, ні він, ні головнокомандувач Валерій Залужний не знали про це звільнення.

Це може свідчити, що є серйозні суперечності між військовим і політичним керівництвом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олексій Голобуцький.

"Важко зрозуміти, чому з такої посади звільняють, не повідомивши. Але у нас загалом безлад зараз в управлінні країни. Мабуть, це було особисте бажання людини, яка приймає рішення. Можливо, навіть імпульсивне", - сказав Голобуцький.

Зі слів самого Хоренка, він дізнався про звільнення з преси, а головнокомандувач Валерій Залужний теж про це не знав і подання на звільнення Хоренка не робив. Це може свідчити, що є серйозні суперечності між військовим і політичним керівництвом, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував рішення змінити командувача ССО

"Про це пишуть достатньо давно. Тому що якщо ти одягаєш на себе мілітарі-стиль, сам керуєш операціями, проводиш ставки, то у людей починається період недовіри до тебе особисто. Тому що багато сподівань на розв'язання питань війни. Коли були одні перемоги, то асоціація мала бути виключно з одним Зеленським. Коли почалися проблеми, треба повісти всіх собак на когось іншого", наголосив Голобуцький.

Президент Володимир Зеленський замінив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Новим командувачем став полковник Сергій Лупанчук. Генерал Віктор Хоренко, який командував Силами спеціальних операцій, продовжить виконувати спеціальні завдання у складі ГУР МО України, підкреслив Зеленський.

Хоренко заявив, що йому невідомі причини його звільнення з посади, а дізнався про це із засобів масової інформації.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський хоче "повісити" всі проблеми на військове керівництво" - чому змінили командування ССО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі