середа, 20 квітня 2022 18:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський готовий обміняти російських полонених на гумкоридор для Маріуполя

Зеленський готовий обміняти російських полонених на гумкоридор для Маріуполя
На заводі "Азовсталь" у Маріуполі ховається близько 1 тисячі мирних жителів. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський готовий обміняти російських військовополонених на безпечний прохід для цивільних та українських військ у Маріуполі.

Він також повідомив, що на заводі "Азовсталь" у Маріуполі ховаються майже тисяча мирних жителів, передає ZN.UA.

Українська влада намагається врятувати з Маріуполя цивільних і військових. Ключем до їхнього порятунку можуть стати полонені окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін провів випробування нової нової міжконтинентальної балістичної ракети

"Ми готові до різних форматів обміну наших людей на росіян. Російських військових, яких вони залишили. І трупи вони залишили, і поранених вони залишили. І тому ми готові заради наших людей, як військових, так і цивільних, на будь-який формат обміну. Це така сама правда, як і те, що я готовий до діалогу впродовж останніх трьох років щодо кінця війни з президентом РФ", - сказав Зеленський.

Зараз в Офісі президента чекають відповіді від Кремля.

В адміністрації президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна вдруге не дали чіткої відповіді стосовно обміну нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Коментуючи звернення Медведчука про обмін його на жителів і захисників Маріуполя, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "за цим сюжетом поки що нічого сказати".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готовий обміняти російських полонених на гумкоридор для Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі