середа, 30 листопада 2022 16:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Затриманих служителів РПЦ можуть обміняти на полонених українців

Затриманих служителів РПЦ можуть обміняти на полонених українців
На Вінничині СБУ оголосила підозри митрополиту Російської православної церкви в Україні Іонафану (Анатолій Єлецьких). Фото: СБУ

Українців, які перебувають у російському полоні, можуть обміняти на затриманих представників Російської православної церкви в Україні.

У воєнній розвідці розглядають такий варіант. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомила ТСН.

"На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з'являтися – і формальні й неформальні, і публічні й непублічні, і відкриті й закриті – ми точно використовуватимемо", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ, митрополит і Табачник: кому оголосили підозри у зраді і колабораціонізмі

22 листопада Служба безпеки України прийшла з обшуками в Києво-Печерську лавру в столиці. У лаврі проводили контррозвідувальні безпекові заходи з протидії підривній діяльності російських спецслужб.

На Буковині у представників РПЦ знайшли методички з Москви, російське громадянство і посвідчення окупантів.

У Почаївській духовній семінарії на Тернопільщині та в Івано-Франківській єпархії РПЦ в Україні знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.

21 вересня підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

З початку повномасштабного вторгнення Росії з російського полону вдалося повернути більше тисячі українців.

Зараз ви читаєте новину «Затриманих служителів РПЦ можуть обміняти на полонених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі